مزایای پیوستن ایران به معاهده همکاری ثبت اختراع PCT

مزایای پیوستن ایران به معاهده همکاری ثبت اختراع PCT

به دلایل مختلف، تا قبل از سال 1387 اختراعات در ایران از اعتبار چندانی بهره مند نبود. راه‌اندازی سامانه آنلاین ثبت اظهارنامه اختراع در ایران، و تحولاتی که در سال 1390 در اداره ثبت اختراع به مرحله اجرا رسید، گامی مهم در تعریف و داوری دقیق اختراعات در کشور بود.

اما این به تنهایی برای اعتباربخشی به سندهای مخترعین ایرانی کافی نبود. در نتیجه ایران نیاز داشت تا اعتباری بین‌المللی از سندهای اختراعات ایرانی پشتیبانی کند و بدین‌ترتیب در سال 1394 ایران رسماً عضو معاهده حمایت از اختراعات پاریس Patent Cooperation Treaty یا همان (PCT) شد.

پیوستن ایران به این معاهده، مزایای متعدد و حیاتی برای فعالیت مخترعان عزیز کشورمان دارد که در ادامه برخی از آنها را آورده‌ایم:

افزایش مدت زمان حق تقدم به ۳۰ ماه

مدت زمان استفاده از امتیاز حق تقدم بر طبق کنوانسیون پاریس ۱۲ ماه است. اما چنانچه مخترع اختراع خود را در این معاهده ثبت کنید، این مدت به ۳۰ ماه افزایش می‌یابد. چنانچه اختراع را در کشوری ثبت کنید و بعد برای PCT اقدام کنید، مهلت ۳۰ ماه از تاریخ اظهارنامه ثبت شده در آن کشور محاسبه خواهد شد. اگر مخترع مدارک اختراع خود را برای اولین بار به PCT ارائه دهد، ۳۰ ماه از تاریخ فایلینگ در PCT محاسبه می‌گردد.

دریافت نتیجه جستجوی بین‌المللی اختراع

مخترع حداکثر ۱۶ ماه پس از تاریخ حق تقدم، گزارش جستجوی بین‌المللی را از یکی از مراکز مورد تایید PCT دریافت می‌کند که این گزارش به مخترع اعلام می‌کند که قبلا چه اختراعات مشابهی در کشورهای دیگر به ثبت رسیده و میزان تشابه این اختراعات چقدر می‌باشد. این گزارش برای ورود به فاز ملی می‌تواند به مخترعان بسیار کمک کند.

 انتشار اختراع در پایگاه PCT

انتشار مدارک ارائه شده به PCT پس از ۱۸ ماه در پایگاه اطلاع رسانی Patent Scope از دیگر مزایای این معاهده برای مخترعان می‌باشد. این امر باعث می‌شود مخترع بتواند به این پایگاه استناد کند. از سوی دیگر یک کپی از تمام این مدارک به دفاتر ثبت اختراعی که در ابتدای فایلینگ انتخاب شده است ارسال می‌گردد.

عدم امکان ثبت اختراع مشابه توسط دیگران

از آنجا که در هنگام انتشار، نسخه‌ای از کلیه مدارک ثبت اختراع به دفاتر منتخب ارسال می‌گردد، امکان ثبت اختراع با ادعاهای مشابه توسط افراد دیگر از بین می‌رود. این یکی از مهمترین مزایای معاهده همکاری ثبت اختراع PCT برای مخترعان ایرانی است.

عدم نیاز به ترجمه در فاز ملی

چنانچه مخترع بخواهد اختراع خود را برای مثال در کشور چین ثبت کند، باید مدارک مربوطه را به زبان چینی ترجمه کند که می‌تواند بسیار چالش برانگیز باشد چرا که امکان دارد اصطلاحات تخصصی اختراع به درستی ترجمه نشود و بررسی و حمایت کامل از اختراع ممکن نباشد. با ثبت اختراع در معاهده PCT به زبان انگلیسی، هنگام ورود به فاز ملی دیگر -در اکثر کشور ها- نیازی به ترجمه به زبان رسمی آن کشور ندارید.

برقراری ارتباط با شرکت‌ها بدون ترس از دست دادن حقوق اختراع

اگر اختراع را فقط در ایران ثبت کنید، همیشه در برقراری ارتباط با شرکت‌های خارجی از کپی شدن نوآوری خود در هراس هستید. راه‌حل اول این است که اختراع را در دیگر کشورها هم ثبت کنید و سپس وارد مذاکره شوید که این خود مستلزم هزینه فراوانی است. راه‌حل بعدی ثبت اختراع در PCT است که به شما این امکان را می‌دهد تا در مدت زمان ۳۰ ماه با دیگر شرکت‌ها به راحتی ارتباط برقرار کنید و اطلاعات اختراع خود را بدون نگرانی برای آنها ارسال کنید.

البته یکی از شروط اساسی در این زمینه، ثبت اختراع از طریق وکلای تخصصی و باتجربه بین‌المللی است. همکاران ما در مجموعه افق نیکان با تسلط کامل بر کلیه قوانین و روند اجرایی ثبت جهانی اختراع، آماده ارائه مشاوره و همراهی شما در تمامی مراحل ثبت بین‌المللی اختراع هستند.

 

جالب است بدانید علاوه بر موارد فوق، با ثبت بین‌المللی اختراع، امکان مهاجرت به چندین کشور پیشرفته به همراه خانواده برای شما فراهم می‌شود. برای اطلاع از شرایط و روند مهاجرت از طریق ثبت بین‌المللی اختراع، با کارشناسان افق نیکان تماس بگیرید. برای دریافت راهنمای کامل ثبت اختراع و مهاجرت از طریق آن، کافی است فرم مندرج در سایت را پر کنید.

مقالات مرتبط :

رضا گلچین
26/ دسامبر/ 2018

مقالات ثبت اختراعمهاجرت

مهاجرت به آمریکا با مدرک فنی و حرفه‌ای
مهاجرت مهاجرت به آمریکا
13/ سپتامبر/ 2023
مهاجرت به کانادا بدون پول
مهاجرت مهاجرت به کانادا
7/ اکتبر/ 2023
اخذ رتبه مشاوره سازه
اخذ رتبه مشاوره سازه
مقالات ثبت اختراع
16/ مارس/ 2022