ثبت شرکت سهامی خاص

درخواست مشاوره رایگان

تعریف شرکت سهامی خاص

شرکت‌هایی که تمام سرمایه‌ی آنها در موقع تأسیس منحصراَ توسط مؤسسین تأمین گردیده است، شرکت سهامی خاص نامیده می‌شوند.
سرمایه‌ی شرکت سهامی خاص نباید کمتر از یک میلیون ریال باشد. در صورتی که به عللی سرمایه‌ی شرکت تقلیل پیدا کند، شرکا باید در ظرف یک‌سال آن را جبران نمایند، و در غیر این صورت شرکت را به انواع دیگر از شرکت‌ها از قبیل شرکت با مسئولیت محدود یا تضامنی تبدیل نمایند. همچنین، سرمایه‌ی شرکت به وسیله‌ی خود مؤسسین تأمین می‌شود و حق صدور اعلامیه‌ی پذیره‌نویسی را ندارند.
در نام شرکت باید کلمه‌ی «خاص» قبل از ذکر نام شرکت و یا بعد از آن بلافاصله اضافه شود و این کلمه در کلیه‌ی نوشتجات شرکت و آگهی‌ها باید رعایت گردد.

شرکت‌های سهامی خاص برای چه فعالیت‌هایی مناسبند؟

شرکت‌های سهامی خاص، به طور کلی محدودیتی برای فعالیت ندارند و قانون‌گذار شرکت سهامی را -هرچند فعالیت آن تجاری نباشد- شرکت بازرگانی و تجاری محسوب می‌نماید.

نکات الزامی برای تأسیس شرکت سهامی خاص

  1. اساسنامه شرکت باید به امضای کلیه سهام‌داران رسیده باشد
  2. اظهارنامه مشعر بر تعهد کلیه سهام و گواهینامه بانکی حاکی از تأدیه قسمت نقدی آن -که نباید کمتر از ۳۵ % کل سهام باشد. اظهارنامه مذکور باید به امضای کلیه سهام‌داران رسیده باشد. همچنین تأدیه و تقویم سرمایه غیرنقدی و تفکیک آن در اظهارنامه و ذکر سهام ممتازه در صورت وجود چنین سهامی.
  3. سرمایه غیر‌نقدی (در صورت وجود) باید به تفکیک تقویم و در اظهارنامه منعکس گردد.
  4. انتخاب اولین مدیران و بازرس یا بازرسان شرکت که باید در صورت‌جلسه ای قید و به امضای کلیه سهام‌داران رسیده باشد.
  5. قبول سِمت مدیریت و بازرسی با رعایت قسمت اخیر ماده ۱۷.
  6. ذکر نام روزنامه‌ی کثیرالانتشاری که هر گونه آگهی راجع به شرکت تا تشکیل اولین مجمع عمومی عادی در آن منتشر خواهد شد.
  7. از آنجا که طرح و تصویب اساسنامه و انتخاب مدیران و بازرسان و تعیین روزنامه و تنظیم اظهارنامه و … لزوماَ توسط کلیه مؤسسین انجام می‌گیرد چنین استنباط می‌شود که در شرکت‌های سهامی خاص، کلیه تصمیمات در بدو تأسیس باید به اتفاق آراء اتخاذ گردد.
  8. مسئولیت شرکا در شرکت سهامی خاص «به میزان مبلغ اسمی سهام هر شریک» می‌باشد. 

مزایای ثبت شرکت سهامی خاص

  • تجمع سرمایه‌های کوچک: می‌توان با جمع‌آوری سرمایه‌های کوچک و در محیطی دوستانه به انجام فعالیت تجاری پرداخت
  • سهولت نقل و انتقال سهام: از آنجا که سرمایه سهام‌داران در شرکت‌های سهامی به قطعات کوچک‌تری به نام سهام تقسیم گردیده و بعضاَ این سهام بی‌نام نیز می‌باشد، لذا نقل و انتقال آن دارای سهولت ویژه‌ای است.
  • تعیین هیئت مدیره در شرکت‌های سهامی: بر اساس ماده ۱۷۰ قانون تجارت شرکت سهامی به وسیله یک هیات مدیره از طریق صاحبان سهام انتخاب شده‌اند.
  • محدودیت مسئولیت سهام‌داران در شرکت‌های سهامی: یکی از خصوصیات مهم شرکت‌های سهامی، محدود بودن مسئولیت سهام‌داران در قبال سهام آنهاست.

معایب ثبت شرکت سهامی خاص

    • مقررات بیشتر در شرکت‌های سهامی، برخلاف شرکت‌های تضامنی از اهمیت و پیچیدگی بیشتری برخوردار است، زیرا وجود مقرراتی مانند نحوه تقسیم سود و زیان و نحوه نگهداری دفاتر مالی و نحوه تشکیل مجامع عمومی و نحوه گزارش سود و زیان به سهام‌داران و … در شرکت‌های سهامی پیچیده‌تر از شرکت‌های تک‌مالی و تضامنی است.

 

  • وجود مالیات بر درآمد در شرکت‌های سهامی: به دلیل اِعمال کنترل‌های قانونی و بر اساس قواعد و قوانین مالیات‌های مستقیم می‌بایست ابتدا ۱۰ % از درآمد مشمول مالیات به عنوان مالیات شرکت محاسبه و به ترتیب مقرر در قانون مربوطه به عنوان مالیات پرداختنی در نظر گرفته شود.
ثبت شرکت سهامی خاص
1

عقد قرارداد

شما می‌توانید قرارداد ثبت شرکت سهامی خاص خود را به صورت تلفنی، حضوری، و یا آنلاین منعقد نمایید.

2

تکمیل مدارک

برای انجام سریع و به‌موقع ثبت شرکت‌تان، می‌بایست مدارک مورد نیاز را در کوتاه‌ترین زمان تکمیل کرده و به کارشناس تکمیل مدارک تحویل دهید.

3

تأیید نام

در این مرحله نام‌های پیشنهادی شما (با رعایت اولویت) به اداره‌ی مربوطه ارسال می‌شود و چنانچه مطابق با شرایط زیر باشد، یک نام برای شرکت‌تان تأیید می‌شود:

  • نام خارجی نباشد
  • سابقه ثبت نداشته باشد
  • دارای معنا و مفهوم باشد
  • با فرهنگ اسلامی مطابقت داشته باشد

مسئول مربوطه با بررسی نام‌های ارائه‌شده نسبت به انتخاب و تعیین نام اقدام، و نام تعیین‌شده را در روی برگ اظهارنامه قید می‌نماید و از مسئولین اداره ثبت شرکتها در خصوص نام تعیین‌شده، موافقت اخذ نموده و در واحد تعیین نام ثبت دفتر می‌شود.

4

امضای اوراق

در این مرحله می‌بایست تقاضانامه و وکالت‌نامه توسط کارفرما تأیید شود.

5

تشکیل پرونده

مدارک توسط کارشناس جهت تشکیل پرونده به اداره مربوطه تحویل می‌شود و در دبیرخانه ثبت می‌شود

6

کارشناسی

کارشناس اداره ثبت با توجه به مدارک ارسالی موجود، پرونده را کارشناسی و اعلام‌نظر می‌کند. در صورت اخطار احتمالی، پرونده مجدداً از سوی کارشناسان رفع نقص می‌شود.

7

تحویل اسناد

شرکت شما ثبت شده است؛ کارشناس تحویل مدارک پس از پایان کار، موارد زیر را تحویل شما خواهد داد: تقاضانامه، شرکت‌نامه، اساسنامه، صورتجلسه هیئت مدیره، و آگهی تأسیس

چرا
افق پژوهش نیکان؟

افق نیکان تنها شرکت پژوهشی فعال با شماره ثبتی 16556 در سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، و دارای مجوز از پارک علم و فناوری در زمینه خرید و ثبت اختراع است. پرسنل متخصص و مجرب این شرکت در پنج نمایندگی و دفتر در داخل و خارج از کشور، آماده ارائه کلیه خدمات ثبتی به صاحبان مشاغل، مخترعین و فرهیختگان عزیز هستند.

  • دارای مجوز از پارک علم و فناوری

    مشاوره خرید و فروش و ثبت اختراع، و تنظیم مدارک تخصصی مورد نیاز برای اختراع
  • قرارداد تضمین محرمانگی

    مشاوره خرید و فروش و ثبت اختراع، و تنظیم مدارک تخصصی مورد نیاز برای اختراع
  • تنها کارگزار رسمی ثبت اختراع در ایران

    مشاوره خرید و فروش و ثبت اختراع، و تنظیم مدارک تخصصی مورد نیاز برای اختراع

    قدم اول را درست بردارید!

    امروزه ثبت یک شرکت یا مؤسسه، برای انجام هرگونه فعالیت و کار تجاری یک ضرورت است. به ثبت رساندن شرکت و یا مؤسسه، موجب رسمی شدن کسب‌و‌کار شما شده و به آن ارزش بیشتری می‌بخشد.

    تمامی اعضا نسبت به فعالیت‌های شرکت یا مؤسسه مسئول هستند و در عین حال از حقوق قانونی خود بهره‌مند هستند. امکان شرکت در مناقصات و مزایده‌ها، دریافت وام و اعتبارات، و گسترش تجارت به شهرها و کشورهای مختلف، از دیگر مزایای ثبت قانونی است.

    اگر درباره ثبت قانونی و نحوه انجام آن سؤالی دارید با همکاران ما در شرکت افق نیکان تماس بگیرید.

    ثبت شرکت
    سهامی خاص
    ثبت شرکت
    با مسئولیت محدود
    ثبت
    موسسه
    ثبت
    شرکت تعاونی
    ثبت
    تغییرات شرکت
    خدمات تخصصی شرکت افق‌نیکان
    work1 ثبت شرکت work1 ثبت اختراع work1 مهاجرت از طریق ثبت اختراع work1 استارتاپ ویزا work1 ثبت برند work1 مشاوره دانش‌بنیان