اخذ کد کارگاهی

درخواست مشاوره رایگان

تعریف کد کارگاه:

مطابق ماده ۴ قانون کار، کارگاه محلی است که کارگر به درخواست کارفرما در آن کار می‌کند و مزد دریافت می‌کند. کلیه تاسیساتی که در ازای کار کارگر به کارگاه ملحق هستند نیز جزء آن محسوب می‌شوند.

تعریف کد کارگاهی:

این کد یک عدد ۱۰ رقمی است که به هر کارگاه اختصاص می‌یابد. سه رقم اول نشانگر شعبه ، سه رقم بعدی نوع فعالیت و چهار رقم آخر نشانگر شماره پرونده است.اشخاص حقیقی و حقوقی هرکدام می‌توانند کد کارگاه خود را دریافت کنند. اما شرایط مخصوص هرکدام متفاوت است.در صورتی که آدرس یا فعالیت شخص حقیقی تغییر کند، کد کارگاهی نیز تغییر می‌کند. و باید نسبت به دریافت کد جدید اقدام نماید.اما در خصوص اشخاص حقوقی این طور نیست. هر شخص حقیقی در ابتدای فعالیت خود یک کد کارگاهی دریافت می‌کند و این کد تا زمان انحلال شخصیت حقوقی ثابت خواهد بود.

شماره بیمه:

هر کارفرما برای دریافت کد کارگاهی باید لیست اسامی کارکنان خود به همراه اصل و کپی شناسنامه آن‌ها به واحد مربوطه تحویل دهد و برای هرکدام از آن‌ها شماره بیمه دریافت کند. هر فرد شماره بیمه مخصوص خود را دارد و هنگام استعلام سوابق بیمه تامین اجتماعی خود یا دریافت دفترچه بیمه و خدمات درمانی ارائه این کد الزامی است.شماره بیمه هرشخص کدی ۸ رقمی است که با آن در کارگاه محل کار خود نام‌نویسی می‌شود تا کارفرما بتواند لیست بیمه را تکمیل کند.

شرایط و گرفتن کد کارگاهی:

تمامی افرادی که محل کاری دارند و کارگر یا کارمند استخدام می‌کنند باید کد کارگاهی دریافت کنند.دریافت کد کارگاهی برای محاسبه بیمه و همچنین سوابق بیمه تامین اجتماعی کاربرد دارد.دریافت کد کارگاهی از طریق نزدیک ترین شعبه سازمان تامین اجتماعی امکان پذیر است.

شرایط واگذاری انجام کار به پیمانکار :

درمواردی که یک کارفرما انجام کاررا به صورت مقاطعه به اشخاص حقیقی یا حقوقی واگذار می کند، رعایت موارد زیر در راستای اجرای ماده ۳۸ قانون تامین اجتماعی ضروری است : کارفرما (واگذارنده کار ) در متن قراردادپیمانکار (مقاطعه کار) رامتعهد می نماید که کارکنان خود وهمچنین کارکنان پیمانکار فرعی رانزد سازمان تامین اجتماعی بیمه نماید وکل حق بیمه را بپردازد.
کارفرما (واگذارنده کار ) در مورد قراردادهای غیرعمرانی، باید ۵% مبلغ ناخالص کارکرد را از هر صورت وضعیت مقاطعه کار، کسر کند و نزد خود نگه دارد.پس از انعقاد قرارداد یک نسخه از آن باید به وسیله کارفرما (یاپیمانکار) به نزدیکترین شعبه سازمان تامین اجتماعی(واقع درمحل اجرای پروژه) تحویل گردد.
شعبه تامین اجتماعی پس از دریافت قرارداد برای کارگاه تشکیل پروندهداده وشماره کارگاه و ردیف پیمان را اختصاص می دهد.
سرانجام پیمانکار صورت دستمزد و مزایای کارکنان شاغل در طرح را دردوره زمانی تعیین شده تنظیم نموده و مابه التفاوت حق بیمه طبق مصوبه مورخ ۲۴/۱/۷۰شورای عالی تامین اجتماعتی مربوطه را پرداخت و سپس مفاصاحساب دریافت خواهد نمود.

برای اشخاص حقوقی:

  • اصل و تصویر پروانه کسب، تولید، بهره برداری، اجازه کار و یا عوارض نوسازی و مشاغل سال گذشته شهرداری
  • اصل و تصویر سند مالکیت، حقوق صنفی، سرقفلی، اجاره نامه
  • اصل و تصویر مدارک شراکت و بهره برداری در صورت وجود شریک
  • اصل و تصویر کارت ملی و شناسنامه کارفرما
  • اصل و تصویر کارت ملی و شناسنامه مالک
  • قبوض آب، برق، تلفن، در صورتی که کارگاه فاقد جواز کسب است

برای اشخاص حقیقی:

  • نامه اعلام تاسیس شرکت
  • اصل و تصویر روزنامه رسمی متضمن آگهی تاسیس شرکت و هرگونه آگهی تغییرات
  • اصل و تصویر اظهارنامه ثبت شرکت ها و یا موافقت اصولی
  • اصل و تصویر تمام صفحات اساسنامه
  • اصل و تصویر سند مالکیت یا اجاره نامه محل شرکت
  • تصویر قبض تلفن

چرا
افق پژوهش نیکان؟

افق نیکان تنها شرکت پژوهشی فعال با شماره ثبتی 16556 در سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، و دارای مجوز از پارک علم و فناوری در زمینه خرید و ثبت اختراع است. پرسنل متخصص و مجرب این شرکت در پنج نمایندگی و دفتر در داخل و خارج از کشور، آماده ارائه کلیه خدمات ثبتی به صاحبان مشاغل، مخترعین و فرهیختگان عزیز هستند.

  • دارای مجوز از پارک علم و فناوری

    مشاوره خرید و فروش و ثبت اختراع، و تنظیم مدارک تخصصی مورد نیاز برای اختراع
  • قرارداد تضمین محرمانگی

    مشاوره خرید و فروش و ثبت اختراع، و تنظیم مدارک تخصصی مورد نیاز برای اختراع
  • تنها کارگزار رسمی ثبت اختراع در ایران

    مشاوره خرید و فروش و ثبت اختراع، و تنظیم مدارک تخصصی مورد نیاز برای اختراع

    سؤالات متداول درباره اخذ کد کارگاهی
    برای اینکه شرکت یا واحد صنفی بتواند نیروی کار جذب کرده و لیست بیمه تامین اجتماعی برای کارکنان خود به سازمان معرفی نماید نیازمند کد کارگاهی مخصوص به خود آن کسب و کار می باشد.
    شرکت رسمی یا واحد صنفی از دو ماه پس از ثبت تا 1 سال از اگهی روزنامه رسمی فقط زمان دارد تا برای اخذ کد کارگاهی اقدام نماید.
    با توجه به اینکه وزارت کار و رفاه اجتماعی دارای بازرس های فعال می باشد و نسبت به بازرسی دوره ای از تمامی اصناف و شرکت ها اقدام می کند که این عمل کاملا بدون اطلاع قبلی بوده در صورت اینکه مشاهده شود افرادی در صنف به عنوان کارمند فعال هستند که در لیست بیمه حضور ندارند یا واحد دارای کد کارگاهی نیست شامل جریمه های سنگین از طرف این ارگان خواهند شد.
    در وحله اول باید کد کارگاهی دریافت کنید سپس نسبت به عدم فعالیت شرکت خود اقدام نمایید در صورتی که شرکت غیر فعال باشد و پرسنل نداشته باشد نیازی به ارائه لیست بیمه نیست.
    خیر . هر شرکت یا شخص حقوقی و صنفی می تواند فقط یک کد کارگاهی داشته باشد .
    نسبت به شرکت و نوع فعالیت و شهر یا استان شرکت می تواند متغییر باشد اما تمامی پروسه بین 20 الی 90 روز زمان نیاز دارد.
    روش اول این که نماینده ای از طرف شرکت به اداره محل یا منطقه معرفی شود و ایشان نسبت به پروسه های اداری و ثبت نام های انلاین اقدام کند روش دوم : با عقد قرارداد با مجموعه نیکان شما بدون اتلاف وقت و هزینه در سریع ترین زمان ممکن می توانید کد کارگاهی خود را اخذ کنید.
    اگر پاسخ خود را نیافتید با کارشناسان افق نیکان تماس بگیرید
    خدمات تخصصی شرکت افق‌نیکان
    work1 ثبت شرکت work1 ثبت اختراع work1 مهاجرت از طریق ثبت اختراع work1 استارتاپ ویزا work1 ثبت برند work1 مشاوره دانش‌بنیان