اخذ پروانه بهره‌برداری (صفرتاصد)

پروانه بهره برداری

اخذ پروانه بهره‌برداری قدم اول در تجارت

همانطور که می دانید، برای آنکه بتوانیم در کشورمان به فعالیت‌های اقتصادی و تجاری بپردازیم ملزم به اخذ مجوزهایی هستیم. یکی از انواع این مجوزها پروانه بهره‌برداری است. برای آنکه بدانید چگونه باید پروانه بهره‌برداری را اخذ نمایید، ما را تا پایان مطلب همراهی نمایید.

 شرایط اخذ پروانه بهره برداری چیست؟

 هنگامی که یک واحد تجاری راه اندازی می شود، قبل از آنکه شروع به کار کند سندی به نام پروانه بهره‌برداری به آن اختصاص داده می‌شود. نکته مهم در مورد اخذ پروانه بهره‌برداری آن است که، باید واحد تجاری مورد نظر حتماً تاسیس شده باشد. به این معنی که تمامی اقدامات لازم برای راه اندازی واحد تجاری از جمله: تامین و بکارگیری نیروی انسانی، شروع به کار ماشین آلات مربوط به خط تولید، تولید محصول به صورت آزمایشی و … باید انجام پذیرفته باشند.البته ناگفته نماند که، اگر تنها بخشی از یک واحد تجاری راه اندازی شده و برای بهره‌برداری حاضر است، می‌توان به اخذ پروانه بهره‌برداری برای آن بخش اقدام کرد. مقصود از اینکه تولید آزمایشی باید صورت گرفته باشد، به این معنی است که، مقدار انبوهی از محصول در یک بازه زمانی محدود و معین باید تولید گردد. چرا که هدف از صدور پروانه بهره‌برداری آن است که نوع تولید محصول و ظرفیت مورد نظر برای تولید آن در یک واحد صنعتی معین گردد.در هر واحد صنعتی با نقطه نظر قرار دادن ماشین آلات به کار گرفته شده در خط تولید، ظرفیت تولید سالانه برای ۵۰۰۰ ساعت و سه شیفت کاری مورد محاسبه قرار می‌گیرد. نکته: اگر واحد تجاری قصد داشته باشد که کالای جدیدی را تولید نماید یا اینکه ظرفیت تولید همان محصول را افزایش دهد، ملزم به دریافت پروانه بهره‌برداری جدیدی است. همچنین لازم به ذکر است که روند دریافت پروانه بهره برداری، ارتباطی با داشتن یا نداشتن جواز تاسیس ندارد. اعتبار پروانه بهره برداری تا زمانی است که واحد صنعتی قادر باشد قبوض را به درستی پرداخت نماید، لیست بیمه را مرتباً ارائه دهد و آمار تولید را در سامانه ثبت کند. ناگفته نماند که، واحدهای صنعتی که فاصله آنها تا شهر تهران از ۲۰ کیلومتر کمتر است و همچنین واحدهای صنعتی که فاصله آنها تا شهر اصفهان از ۵۰ کیلومتر کمتر است، مجاز به اخذ این پروانه نیستند. به علاوه، واحدهای صنعتی در تمامی شهرها برای دریافت پروانه بهره برداری ملزم هستند که استانداردهای محیط زیست را رعایت فرمایند. در غیر این صورت پروانه برای آنها صادر نمی گردد.

 دریافت پروانه بهره برداری چه فوایدی برای شما به دنبال دارد؟

  • از سوی وزارت صنعت معدن و تجارت، امتیازات بخصوصی برای مالکین این سند تعلق خواهد گرفت.
  • اگر فعالیت صنعتی و تجاری شما به گونه‌ای باشد که نیازمند اخذ مجوز از وزارت بهداشت باشید، با داشتن این پروانه به راحتی می توانید این مجوز را از وزارت بهداشت دریافت نمایید.
  • با داشتن این پروانه شما می توانید به آسانی علامت استاندارد را بر روی محصولات خود درج نمایید.
  • اعتبار واحد صنعتی شما با اخذ پروانه بهره‌برداری بیشتر خواهد شد.
  • اگر مایل هستید که در مناقصات خصوصی و دولتی شرکت نمایید، با داشتن این پروانه این امکان برای شما فراهم خواهد شد.
  • اگر شما برای تولید محصولات تان نیازمند مواد پلاستیکی و شیمیایی هستید، می توانید این مواد را از پالایشگاه ها با نرخ دولتی دریافت نمایید.

 برای دریافت پروانه بهره برداری چه مدارکی لازم است؟

  • ابتدا باید در وب سایت بهین یاب درخواست داده و فرم را تکمیل نمایید.
  • باید از مدارک شناسایی متقاضی حقیقی کپی داشته باشید. همچنین برای متقاضیان حقوقی نیز باید از مدارک شناسایی مدیرعامل کپی داشته باشید.
  • برای متقاضی حقوقی باید کپی مدارک ثبت شرکت را در کنار آخرین آگهی ثبت تغییرات ارائه دهید.
  • اگر ساختمان مربوط به واحد تجاری مورد نظر استیجاری می باشد، لازم است که اجاره نامه یا پایان کار ساختمان مربوطه را ارائه دهید.
  • فاکتور های خرید را به همراه فهرستی از تجهیزات فنی مورد نیاز ارائه دهید.
  • لیست کارگران را ارائه دهید.
  • اگر واحد صنعتی شما مشغول به تولید مواد بهداشتی دارویی یا غذایی است، باید تاییدیه مربوطه را از معاونت دارویی و غذایی دانشگاه علوم پزشکی اخذ کرده و ارائه دهید.

مراحلی که باید برای صدور پروانه بهره‌برداری طی نمایید.

 در ابتدا ممکن است که شما فکر کنید اخذ پروانه بهره‌برداری کار آسانی است، اما لازم است بدانید که این کار جزئیات مهمی دارد که برای انجام آنها نیازمند تخصص و تجربه هستید. در ادامه به مراحلی که باید برای صدور پروانه بهره‌برداری طی نمایید برای شما آورده ایم.1- ثبت نام اینترنتی در سامانه بهین‌یاب.2- ثبت تقاضا برای دریافت این پروانه. 3- ارائه اطلاعات به طور دقیق. ۴- تکمیل فرم ها و پرسشنامه های مربوطه. ۵- انتظار برای بررسی درخواست شما توسط کارشناسان. ۶ – در این مرحله در صورت موافقت با درخواست شما، بازرس ها برای بررسی و تطبیق واحد صنعتی شما با طرح اولیه ارائه شده، بررسی ظرفیت واحد صنعتی و همچنین بررسی کلی واحد صنعتی، از واحد صنعتی شما بازدید می نمایند.7- پس از تایید واحد صنعتی توسط بازرسان، باید عرض سازمان مربوطه استعلام بگیرید. پس از بررسی و تایید استعلام، صدور پروانه بهره‌برداری برای شما با موفقیت انجام می‌شود. تغییر در پروانه بهره‌برداری گاهی اوقات یک واحد صنعتی در عملکرد خود تغییراتی را ایجاد می نماید. به این صورت که ظرفیت تولید واحد صنعتی را با افزودن تجهیزات و ماشین آلات را افزایش می‌دهد، در چنین مواقعی لازم است که پروانه بهره‌برداری را هم تغییر دهد. به منظور تغییر در این پروانه باید به صورت اینترنتی فرم اصلاحیه را تکمیل نمایید. پس از تکمیل این فرم، مجدداً بازرسان برای بازدید و بررسی واحد صنعتی به آنجا می‌آیند و اگر آنها واحد صنعتی را تعیین نمایند اصلاحیه پروانه بهره برداری شما انجام می شود.

پروانه بهره‌برداری وزارت صنایع چه خصوصیاتی دارد؟

 اگر محلی که واحد صنعتی شما در آن واقع شده است، استیجاری است، شما می توانید این پروانه را دریافت نمایید و از این نظر مانعی ندارید. ولی برای این منظور باید کد رهگیری را دریافت کرده و ارائه دهید. مرحله اولیه ثبت نام الزاماً باید به صورت اینترنتی و از طریق ثبت نام در سامانه بهین یاب انجام شود. و نه به صورت حضوری.
  • صدور پروانه بهره‌برداری تنها به نام یک نفر صورت می‌گیرد. اما اگر مالک پروانه بخواهد آن را به نام شخص دیگری بزند، این کار به راحتی انجام می‌شود.
  • امکان دریافت پروانه بهره برداری بدون داشتن جواز تاسیس در موارد استثنا وجود دارد.
  • اگر آدرس واحد صنعتی تان را تغییر دهید به باید این پروانه را هم اصلاح نماید.
  • اگر فعالیت واحد صنعتی تان متوقف شده است، باید پروانه بهره‌برداری مربوطه را هم باطل کنید.

بیشتر بخوانید :

رضا گلچین
11/ دسامبر/ 2021

دیدگاه خود را ثبت کنید

مقالات ثبت اختراع

ثبت اختراع سیمان
ثبت اختراع سیمان و هرآنچه باید بدانید
مقالات ثبت اختراع
15/ سپتامبر/ 2021
شناسه ملی شرکت
شناسه ملی شرکت چیست؟
مقالات ثبت اختراع
1/ نوامبر/ 2021