ثبت بین المللی برند چگونه امکان پذیر است؟

ثبت بین المللی برند

تاجران، شرکت ‌های بین المللی و کسب و کار هایی که در حوزه صادرات و واردات کالا و یا خدمات فعالیت دارند؛ بیشتر از هر صنف دیگری به برند بین المللی شدن نیاز دارند. چرا که چنین شرکت ‌هایی، با ثبت بین المللی برند، کسب و کار خود را به شکل هوشمندانه تری معرفی و تبلیغ خواهند کرد. علاوه بر این، با ثبت برند بین المللی، از کپی برداری و سو استفاده های احتمالی از نام تجاری خود جلوگیری می‌ کنند. اکنون در صورتی که به فکر ثبت بین المللی برند شرکت خود افتاده اید؛ در ادامه همراه افق نیکان بمانید تا در مورد نحوه ثبت بین المللی برند، بررسی سیستم ثبت برند بین المللی مادرید، مزایا، امتیازات و تسهیلات اعطا شده به دارندگان برند بین المللی و … آشنا شوید. به طور کلی همه چیز را در مورد ثبت برند بین المللی بدانید.

برند بین المللی چیست؟

هر شخص حقیقی و یا حقوقی در هر کشوری که می‌ خواهد با یک علامت تجاری محصولات و خدمات خود را معرفی کند؛ نیاز دارد تا برند را در سطح کشوری ثبت نماید. اما جدا از ثبت برند کشوری، چیزی به اسم برند بین المللی وجود دارد که با ثبت آن، شرکت ‌ها قادر به معرفی محصولات، کالا و خدمات خود در سطح جهانی می ‌باشند. از آنجایی که تعداد زیادی از شرکت ‌های تجاری در کشور ایران به فعالیت های بین المللی برون مرزی مشغول می باشند. از این رو، حفظ و حراست از حقوق برند چنین شرکت ‌هایی در دیگر کشور های خارجی نیز اهمیت زیادی دارد. به طور کلی می ‌توان گفت که ثبت برند تجاری بین المللی و داخلی یکی از اساسی ‌ترین فعالیت‌ های تجار و کسب و کار های برون مرزی می باشد. تا با این کار به حوزه کاری خود مهر رسمیت بزنند. لازم به ذکر است که ثبت برند تجاری در دو نوع ثبت علامت تجاری یا همان ثبت برند داخلی و ثبت برند بین ‌المللی انجام می ‌شود. که هر کدام دارای یک سری شرایط و قوانین خاصی می باشد. در این مقاله ما به سراغ نحوه ثبت برند بین المللی رفته ایم برای بررسی نحوه ثبت برند داخلی می توانید به پست مرتبط رجوع کنید.

آیا ثبت بین المللی برند ضروری است؟

همانطور که گفته شد؛ هر شرکت تجاری که در سطح بین المللی و برون مرزی فعالیت دارد؛ جهت معرفی و رسمیت شناساندن محصولات و یا خدمات خود در سطح جهانی باید دارای یک برند بین المللی یا همان برند لاتین باشد. اما سوالی که خیلی از افراد از ما می ‌پرسند این است که آیا ثبت بین المللی برند ضرورت دارد؟ و اصلا این کار برای چه شرکتی ضروری است؟ در جواب به این پرسش رایج باید بگوییم که ثبت بین المللی برند الزامی نیست. اما بی شک با ثبت برند شرکت در سطح بین المللی، به اعتبار و ارزش شرکت افزوده می شود. و به تبع افراد زیادی جذب محصول و یا خدمات آن شرکت می ‌شوند و در نتیجه شرکت ‌ها به سود قابل توجهی در سطح بین المللی دست پیدا می کنند. در واقع با ثبت بین المللی برند می ‌توان کسب و کار را به شکل هوشمندانه ای در سطح جهانی توسعه و ارتقا داد و به شهرت دست پیدا کرد.

مزیت ‌های ثبت بین المللی برند چیست؟

بازاریابی هوشمندانه و موثر:

از برند بین المللی می ‌توان به عنوان یک ابزار مناسب جهت بازاریابی و تبلیغات گسترده بین المللی استفاده کرد. از آنجایی که بازاریابی رکن اساسی کسب و کار های محسوب می ‌شود؛ بنابراین با ثبت برند داخلی و ثبت برند خارجی می‌ توان کار بازاریابی را به شکل هوشمندانه ای انجام داد. البته لازم است بدانید که برای بازاریابی و به شهرت رساندن محصولات و یا خدمات، فقط ثبت علامت تجاری بین المللی و داخلی کافی نیست بلکه این رکن باید ها و نباید ‌های زیادی هم دارد.

کسب اعتبار و قانونی شدن شرکت:

یکی دیگر از مزیت ‌های ثبت بین المللی برند، کسب اعتبار و ارزش شرکت می باشد. در واقع با ثبت بین المللی برند، هر تجارتی را که دارید؛ در سطح جهانی قانونی می‌ شود.

با ثبت برند بین المللی، گسترش تجارت در سطح جهانی امکان پذیر می ‌شود و طیف وسیعی از مشتریان و کاربران مختلف در سراسر جهان با برند شرکت آشنا خواهند شد.

جلوگیری از کپی برداری از تجارت :

با ثبت بین المللی برند، از نام تجاری شرکت حمایت قانونی شده و از کپی برداری و سوء استفاده از اعتبار و نام شرکت جلوگیری به عمل می ‌آید. در واقع با ثبت قانونی برند خود در سطح جهانی، دیگر رقبا و تجارت های دیگر نمی ‌توانند از علامت تجاری شما سو استفاده و از شما تقلید کنند.

دستیابی به سود مناسب :

از دیگر مزیت ‌های ثبت برند بین المللی می توان به هزینه مناسب آن اشاره کرد. در واقع با ثبت برند بین المللی می ‌توان با پرداخت هزینه ای مقرون به صرفه، شرکت را در سطح جهانی معرفی کرد و به بازاریابی آن پرداخت و در ازا آن به سود قابل توجهی دست پیدا کرد.

مورد حمایت قرار گرفتن :

قابل ذکر است که با ثبت برند بین المللی یا همان برند لاتین، و یا برند جهانی، می ‌توان کالا و یا خدمات شرکت را از حمایت ‌های جهانی بهره مند کرد. علاوه بر این امکان جذب سرمایه گذاران خارجی و سازمان های دولتی جهت سرمایه گذاری در شرکت شما ایجاد می ‌شود. در واقع با ثبت برند بین المللی، علامت تجاری شما هویت دار و معتبر شده و محصولات و خدمات به مرحله تجاری سازی در سطح جهانی خواهند رسید.

ایجاد دارائی و سرمایه ای بالا :

از دیگر مزیت ‌های ثبت برند بین برند در سطح جهانی، ایجاد دارائی می ‌باشد. در حقیقت در صورتی که برندی که برای تجارت خود انتخاب کرده اید بتواند در بازار جهانی به فروش بالایی دست پیدا کند و مشهور شود؛ بی شک خود علامت تجاری به تنهایی یک سرمایه برای شما محسوب می ‌شود و شما در صورت فروش و اعطای برند به شرکت دیگری به سود بسیار بالایی دست پیدا می ‌کنید.

منظور از ثبت برند مادرید چیست؟

در گذشته اشخاص حقوقی و حقیقی، برای ثبت برند شرکت خود در سطح بین المللی مجبور بودند که به صورت جداگانه به کشور های مورد نظر رجوع کنند و برند خود را تک تک در آنجا ثبت نمایند. که در این صورت برای ثبت برند بین خارجی باید هزینه های زیادی جهت ترجمه مدارک، ثبت نام، ارسال اظهارنامه و … می‌ پرداختند. اما امروزه دیگر خبری از این همه معضلات نیست؛ چرا که با ایجاد سیستمی به نام سیستم ثبت برند مادرید، دیگر نیازی به ثبت برند به طور جداگانه در هر کشور نخواهد بود. در واقع به لطف کشور های عضو کنوانسیون پاریس و اتحادیه اروپا، جهت ایجاد ثبت برند بین المللی، سیستم ثبت برند مادرید ایجاد شده و شرکت های که فعالیت ‌های برون مرزی و بین المللی دارند؛ با سیستم مادرید می‌ توانند به طور یکجا در ۸۶ کشور جهان برند خود را ثبت نمایند.

لازم به ذکر است که طبق مقررات ثبت برند با سیستم مادرید، برند تجاری با توجه به قوانین و ضوابط داخلی هر کشور مورد بررسی قرار می گیرد و سپس وارد مراحل بین المللی می‌ شود. یعنی اینکه جهت ثبت برند بین المللی باید ابتدا برند در سطح ملی ثبت و بعد از آن وارد پروسه ثبت بین المللی شود و در نهایت در سازمان بین المللی مالکیت معنوی وایپو (WIPO) به رسمیت شناخته شود.

مزایای ثبت بین المللی برند از طریق سیستم مادرید چیست؟

از جمله مهم‌ ترین مزیت ثبت بین المللی برند از طریق سیستم مادرید، این است که اشخاص حقوقی و یا حقیقی که متقاضی ثبت برند هستند. فقط با ارائه یک اظهارنامه بین المللی از سوی اداره مالکیت معنوی جهانی، می ‌توانند مورد حمایت ۸۶ کشور شوند. خوشبختانه ایران جز این کنوانسیون پاریس بوده و تاجران و شرکت های ایرانی به راحتی می ‌توانند در این سیستم برند خود را ثبت نمایند.

از دیگر مزیت ‌های ثبت بین المللی برند از طریق سیستم مادرید؛ قیمت مناسب، ایجاد سهولت و تسریع در روند کار ثبت نماد جهانی می باشد. در واقع به واسطه ارائه یک تقاضانامه بین المللی فقط به یک زبان فرانسه، انگلیسی و یا اسپانیایی و همچنین پرداخت یک هزینه مقرون به صرفه به واحد به فرانک سوئیس، می‌ توان به راحتی مورد حمایت ۸۶ کشور قرار گرفت.

لازم به ذکر است که در صورت ایجاد هر گونه تغییراتی در هویت علامت تجاری از جمله نام، نوع مالکیت، آدرس شخص حقوقی و یا حقیقی، تمدید و غیره می ‌توان با کامل کردن یک فرم مرتبط در سایت مالکیت معنوی جهانی و پرداخت هزینه ای بسیار اندک در واحد فرانک، تغییرات ذکر شده اعمال کرد. شایان ذکر است که اداره مبدا برند تجاری به انجام طبقه بندی محصولات و یا خدمات و همچنین انتشار آگهی در روزنامه رسمی کشور مبدا ندارد. پس شما می توانید به راحتی از این روش برند خود را بین المللی کنید. بدون نیاز به صرف هزینه های هنگفت و بدون نیاز به رجوع به کشورهای دیگر برند بین المللی داشته باشید.

کشور های عضو بین المللی مادرید

نام کشور های عضو سیستم ثبت مادرید و علائم تجاری بین المللی عبارتند از:

1- آنتیگوا و باربادو 2- اتریش 3- ارمنستان 4- بن ایر5- آلبانی6- بلژیک7- آذر بایجان 8- بوسنی و هرزگوین 9-استرالیا10- بلغارستان11- بنلوکس12- بوتان13- آمریکا14- بحرین15- بلاروس16- کوبا17- چین18- سوئیس19- قبرس20- دانمارک21- آلمان22- جمهوری چک23- الجزیره24 استونی25- مصر26- اتحادیه اروپا 27- گرجستان28- فنلاند29- فرانسه 30- انگلستان 31- اسپانیا 32- زامبیا 33- سوازیلند 34- کرواسی 35- مجارستان36- ایسلند 37- ایرلند 38- ایتالیا 39- کره جنوبی40- کنیا 41- قرقیزستان42- کره شمالی43- ژاپن44- قزاقستان45- لتونی46- لیختن اشتاین47- لسوتو 48- لیبریا49- موروکو50- موناکو 51- مولداوی 52- مونته نگرو 53- ماداگاسکار 54- مقدونیه 55- نامیبیا 56- لتونی 57 – موزامبیک 58- مغولستان 59- نروژ 60- عمان 61- هلند62- پرتغال 63- لهستان64- رومانی 65- سوئد 66- سودان67- روسیه 68- سنگاپور 69- سیرالئون70- اسلوونی 71- سان مارینو 72- سوریه 73- ترکیه 74- ترکمنستان 75- اسلواکی 76- تاجیکستان 77- اوکراین 78- بوتسوانا 79- ازبکستان 80- ویتنام 81- غنا 82- کوراسائو 83- سنت مارتین 84- یونان 85- سائوتومه و پرنسیپ 86- ایران

مدارک لازم برای ثبت بین المللی برند تحت سیستم مادرید چیست؟

1- جهت ثبت برند بین المللی باید یک درخواست کتبی حاوی نام کشور های مورد نظر ایجاد کرد. در بالا لیست ۸۵ کشور عضو کنوانسیون پاریس درج شده است. نام کشور هایی که قصد دارید مورد حمایتشان قرار بگیرید را در درخواست کتبی خود درج نمایید.

2- یک معرفی نامه بر روی سربرگ شرکت خود به همراه امضاء تک تک مدیران و صاحبان امضاء و همچنین همراه با مهر شرکت ایجاد کنید. البته این بند فقط شامل اشخاص حقوقی می‌ باشد. اما در صورتی که شخص حقیقی دارای یک وکیل رسمی باشد. باید یک وکالتنامه دادگستری به همراه امضا طرفین آماده کند.

3- کلیه مدارک به ثبت برند در کشور مبدأ باید مهیا شود. البته لازم است بدانید که برای ثبت بین المللی برند، ابتدا باید برند در سطح ملی ثبت شود. پس در صورتی که مراحل ثبت برند تجاری داخلی را گذرانده اید؛ پس کار شما کمی آسان تر می ‌شود. اما در صورتی که برند شرکت را در ایران ثبت نکرده اید؛ پس به مقاله “نحوه ثبت برند تجاری” رجوع کنید تا اطلاعات کامل تری دریافت نمایید. ما در افق نیکان بهترین و راحت ترین روش ها را به شما نشان می دهیم.

4- کارت بازرگانی ( برای اشخاص حقوقی)، کپی آگهی تاسیس شرکت و کپی آگهی آخرین تغییرات شرکت ( در صورت وجود) را فراهم کنید.

5- گواهی ثبت علامت تجاری در ایران را هم حتما مهیا کنید.

6- نیاز است که یکی از سه فرم MM3, MM2, MM1، که از سایت سازمان جهانی ثبت برند WIPO در دسترس است، در سه نسخه کامل شود.

7- رسید پرداخت هزینه‌ ها را همراه با مهر و امضاء متقاضی (Fee Calculation) آماده کنید.

نکته۱: لازم به ذکر است که متقاضیان باید دقت داشته باشند که مدارک ثبت برند بین خارجی آن ها باید دقیقا با مدارک ثبت برند داخلی مطابقت کاملی داشته باشد.

نکته ۲ : در صورت بررسی اطلاعات دقیق تر و محاسبه هزینه‌ ها می ‌توانید به آدرس اینترنتی MADRID SYSTEM / WIPO.INT رجوع کنید.

نکته ۳ : پرداخت هزینه ثبت برند بین المللی با تکمیل فرم برآورد هزینه موجود در سایت سازمان جهانی کنوانسیون پاریس، تعیین می ‌شود. واحد پرداخت هزینه ها به فرانک سوئیس بوده و تعیین آن به تعداد طبقات برند و نوع شرکت وابسته می ‌باشد. منظور از طبقات برند همان دسته بندی کالا و یا خدمات شرکت می باشد. که در ادامه بیشتر بر روی آن توضیح می دهیم. با ما همراه باشید

مراحل ثبت بین المللی برند از طریق سیستم مادرید به چه صورت است؟

شرکت متقاضی، در مرحله ی اول، باید به سامانه اینترنتی مالکیت معنوی وایپو WIPO به عنوان تنها سازمان جهانی ثبت برند بین المللی مراجعه کند.

سپس باید یک فرم محاسبه هزینه و تقاضانامه ای را به یکی از زبان های انگلیسی، فرانسوی و یا اسپانیایی تنظیم کند. دقت شود که عنوان تقاضانامه باید اداره ثبت علائم تجاری باشد. ذکر اسامی کشور های مورد نظر در تقاضانامه ضروری می باشد. پس از تنظیم اظهارنامه باید در سایت بارگذاری شود.

بعد از تکمیل فرایند تقاضانامه، باید کلیه اسناد ثبت برند داخل کشور، در سایت ضمیمه شود. تا مورد بررسی قرار گیرد.

از آنجایی که شرکت متقاضی خواستار ثبت برند در کشور های عضو موافقتنامه مادرید، می باشند باید یک و یا هر سه فرم MM 1، MM 2، MM3 تکمیل شود. این فرم ‌ها در داخل سایت وایپو قرار دارد.

در مرحله ی آخر باید فرم محاسبه هزینه ‌ها را تکمیل نمود و آن را در واحد فرانک در سایت وایپو پرداخت نماید.

هزینه ثبت بین‌ المللی برند تحت سیستم مادرید پاریس چقدر است؟

هزینه ثبت بین المللی برند با توجه به تعداد طبقات و کشور های مورد نظر متغیر می ‌باشد. اما هزینه ثبت بین المللی برند نسبت به ثبت برند شرکت در کشور ها به طور جداگانه مقرون به صرفه تر می باشد. لازم به ذکر است که هزینه هر سه طبقه ۷۳ فرانک می باشد و هر چه تعداد طبقه برند بیشتر شود؛ به تبع هزینه ثبت بین المللی برند بالاتر خواهد رفت.

متقاضی ثبت بین المللی برند علاوه بر پرداخت هزینه برای اظهارنامه باید یک مبلغی را به فرانک سوئیس جهت دریافت علامت سیاه و سفید و مبلغی جهت دریافت علامت رنگی به دفتر نمایندگی ثبت برند بین المللی بپردازد. مبلغ علامت سیاه و سفید ۶۵۳  فرانک سوئیس بوده و مبلغ علامت رنگی و۹۰۳ فرانک سوئیس می باشد. علاوه بر این باید مبلغی برای هر کشوری که در تقاضانامه درج کرده است. برای واریز هزینه ‌ها، شماره حساب ‌های هر یک از آن ها در انتهای اظهارنامه ها درج شده است.

اقدامات دفتر سازمان جهانی جهت ثبت بین المللی برند

دفتر سازمان جهانی بین المللی وایپو پس از بررسی های لازم جهت تشخیص اظهارنامه و تمامی مدارک های ارسال شده و بررسی وضعیت ثبت نماد داخلی طی۶۰ روز، کشور مبدا را از وضعیت برند شرکت متقاضی مطلع می‌ کند. در صورت ایجاد هر گونه مشکل و ایراد در مدارک و تقاضانامه، شرکت متقاضی باید ظرف مدت ۳ ماه به رفع آن ها پرداخته و اظهارنامه را مجدد بارگذاری کند.

در صورتی که تقاضانامه شرکت متقاضی برای ثبت بین المللی ایرادی نداشته باشد و از سوی سازمان وایپو تایید شود؛ علامت تجاری در دفتر سازمان جهانی مالکیت معنوی جهانی ثبت برند به صورت رسمی ثبت شده و به سایر کشور ها و کشور مبدا ابلاغیه ای صادر می‌ شود و برند مورد حمایت کشور های مدنظر قرار خواهد گرفت. به همین راحتی و با چند اقدام ساده می توانید برند شرکت خود را جهانی کنید.

انتخاب برند تجاری بین المللی

یکی از مهم ترین مسائل در مورد ثبت برند، نام یا همان اسم تجاری شرکت می باشد. قبل از هر چیز باید یک نام مناسبی برای برند بین المللی خود انتخاب کنید و ابتدا در داخل کشور به ثبت برسانید. از آنجایی که نام برند باید واحد و یونیک باشد؛ از این رو باید استعلام نام برند انتخابی شرکت خود را بگیرید تا بعد از ثبت آن دچار مشکلات بازاریابی نشوید. انتخاب نام تکراری برای برند تجاری خود، مشتریانتان را دچار سردرگمی می ‌کند و به سختی روند تبلیغات آن طی می‌ شود. پس در انتخاب نام برند بیشتر دقت کنید.

مهم ترین نکات در انتخاب نام برند تجاری بین المللی

انتخاب نام برند تجاری در سطح بین المللی محدودیت خاصی ندارد؛ اما علامت تجاری باید با ضوابط و قوانین کشور مبدا مطابقت داشته باشد . به طور مثال در کشور ایران، هرگونه نام تجاری که با قوانین اسلامی مغایرت داشته باشد؛ بی شک رد خواهد شد. پس جهت انتخاب نام برند تجاری بین المللی باید ابتدا قوانین شرکت مبدا در نظر گرفته شود تا مورد تایید اداره مالکیت معنوی ایران قرار بگیرد. نام تجاری برند باید با نظام عمومی و موازین شرعی هر کشوری باشد تطابق داشته باشد در غیر این صورت قطعا نام برند درخواستی رد می ‌شود. علاوه بر این هر گونه برند تجاری که باعث فریب دادن عموم مردم شود باطل خواهد شد. در انتخاب نام تجاری دقت کنید و وقت بیشتری صرف کنید.

جدا از این نکته، هنگام انتخاب نام برند تجاری بین المللی باید به نکات زیر دقت کرد:

  • نام برند بین المللی باید جذاب، خاص و منحصر به فرد و یونیک باشد.
  • نام برند بین المللی باید ساده، قابل فهم و تلفظ ساده ای داشته باشد. به طور کلی به سادگی در ذهن سپرده شود.
  • نام برند بین المللی باید با سایر زبان ها مطابقت داشته باشد .
  • نام برند بین المللی باید با دامنه وب سایت یکی باشد. در واقع بهتر است قبل از تایید برند، استعلام نام دامنه گرفته شود. در صورت آزاد نبودن نام انتخابی به عنوان دامنه، بهتر است قید نام برند مورد نظر را بزنید. همچنین باید نام انتخابی را در شبکه ‌های اجتماعی از جمله توییتر، اینستاگرام، فیسبوک و … و را بررسی کرد. حتما در شبکه های اجتماعی عضو شوید و نام تجاری خود را به کاربران نشان دهید.

ثبت برند بین المللی چقدر زمان می ‌برد؟

همانطور که گفته شد برای ثبت برند بین المللی، ابتدا باید علامت تجاری ملی به ثبت رسیده باشد. قابل ذکر است که ثبت برند تجاری داخلی حداکثر ۷۰ روز زمان می ‌برد. در صورتی که قصد ثبت بین المللی برند خود را دارید؛ قطعا مدت زمان را باید برای طی شدن مراحل ثبت برند در سطح جهانی در نظر بگیرید. دفتر نمایندگی سازمان وایپو باید اظهارنامه را جهت ثبت بین المللی برند را حداکثر طی ۲ ماه از تاریخ ثبت اساسی از سوی شرکت متقاضی به دفتر بین الملل ارائه دهد.

نحوه تمدید برند بین المللی به چه صورت است ؟

برند بین المللی همانند برند تجاری داخلی باید هر ده سال یکبار تمدید شوند. برای تمدید برند به سایت وایپو بخش تمدید برند رجوع کنید. البته در صورتی که به زبان انگلیسی مسلط نیستید؛ بهتر از برای انجام کار های ثبت برند بین المللی، از یک وکیل کمک بگیرید.

 در صورت فراموش کردن زمان تمدید برند بین المللی، شش ماه پیش از تاریخ انقضاء آن ، از سوی دفتر بین المللی وایپو ابلاغیه ای به شرکت ارسال می ‌شود.

طبق قوانین سازمان جهانی ثبت برند بین المللی وایپو برند هایی که مدت اعتبار آنها پایان یافته باشد و برای تمدید آن اقدامی نشود؛ باطل شده و در اختیار عموم قرار می ‌گیرد.

۳ قانون مهم ثبت برند تجاری بین المللی که باید بلد باشید

  • طبق قوانین ثبت شده در سازمان وایپو، هر شخصی و یا شرکتی به طور عمد مرتکب جرمی در خصوص ثبت برند شود؛ علاوه بر اینکه جریمه نقدی می ‌شود؛ به مدت نود روز و یا شش ماه محکوم به حبس می‌ شود. پس در هنگام ثبت برند دقت کنید.
  • از دیگر قوانین ثبت شده در دفتر سازمان وایپو، در صورتی که مالکان علامت تجاری بین المللی به مدت ۳ سال از برند خود استفاده نکنند؛ برند باطل شده و در اختیار شرکت ‌ها و اشخاص دیگر قرار می‌ گیرد. اگر فعلا قصد راه اندازی کسب و کاری را ندارید بهتر است دست نگه دارید و برند خود را در زمان نیاز ثبت کنید.
  • از دیگر قوانین تمدید ثبت برند این است که در زمان تمدید باید دوباره تعداد طبقات برند تعیین شود. منظور از طبقه برند همان دسته بندی حوزه ی فعالیت اشخاص حقیقی و یا حقوقی است. که در ادامه لیست طبقه بندی ها را با هم مطالعه می کنیم.

مقالات مرتبط :

لیست طبقه بندی برای ثبت برند در سطح جهانی را بشناسید

در قانون ثبت اختراعات، طرح ‌های صنعتی و ثبت علائم تجاری اشخاص حقیقی و حقوقی تمامی محصولات در ۴۵ دسته طبقه بندی شده است. متقاضی ثبت برند تجاری داخلی و بین المللی باید نوع طبقه بندی محصول خود را مشخص کند. قابل ذکر است که تعداد طبقات بر روی هزینه ثبت برند بین المللی تاثیر می ‌گذارد ؛ بنابراین در انتخاب دسته باید دقت شود . در ادامه لیست ۴۵ دسته طبقه بندی ثبت برند در سطح جهانی درج شده است.

طبقه ١: کلیه مواد شیمیایی مربوط به حوزه علوم کشاورزی، عکاسی، مواد غذایی و …

طبقه ٢: کلیه مواد شیمیایی مربوط به ساختمان سازی و حوزه هنری

طبقه ٣: کلیه مواد شیمیایی مربوط به حوزه آرایشی و بهداشتی ساختمان، اشخاص و …

طبقه٤: کلیه مواد شیمیایی مربوط به حوزه خودرو

طبقه ٥: مواد دارویی و شیمیایی در حوزه پزشكی

طبقه ٦: کلیه فلزات

طبقه ٧: ماشین آلات و ماشين ‌های افزار ها

طبقه ٨: انواع ابزار و تجهیزات دستی

طبقه ٩: انواع اسباب و کلیه تجهیزات مورد نیاز برای دريانوردی، عكاسی، سينمايی، هنری

طبقه ١٠: کلیه ابزار و تجهیزات در حوزه پزشکی

طبقه ١١: کلیه سیستم‌ ها و تجهیزات مورد نیاز ساختمان های خانگی و صنعتی

طبقه ١٢: کلیه وسايط نقليه

طبقه ١٣: انواع سلاح گرم

طبقه ١٤: انواع فلزات گرانبها

طبقه ١٥: کلیه آلات موسيقی

طبقه ١٦: کالا های کاغذی و مقوا

طبقه ١٧: لاستيك، كائوچو، صمغ، پنبه نسوز، سنگ طلق

طبقه ١٨: چرم و مصنوعات چرمی 

طبقه ١٩: کلیه مصالح ساختمانی

طبقه ٢٠: کلیه لوازم دکوراسیون ساختمان

طبقه ٢١: کلیه لوازم خانگی و آشپزخانه

طبقه ٢٢: انواع طناب و ريسمان

طبقه ٢٣: انواع نخ و رشته

طبقه ٢٤: کلیه محصولات در حوزه نساجی

طبقه ٢٥: انواع پوشاک

طبقه ٢٦: انواع توری، ربان، بند و …

طبقه ٢٧: انواع فرش ماشینی و دستباف

طبقه ٢٨: انواع تجهیزات ورزشی

طبقه ٢٩: انواع محصولات گوشتی و پروتئینی 

طبقه ٣٠: قهوه ، چای، كاكائو، نشاسته، شكر، برنج

طبقه ٣١:انواع محصولات كشاورزی

طبقه٣٢: انواع نوشیدنی ‌های سرد غیر الکلی

طبقه ٣٣: خدمات

طبقه ٣٤: لوازم تدخين

طبقه ٣٥: خدمات بازاریابی، تبليغات، مدیریت، امور دفتری و اداری

طبقه ٣٦: بيمه، امور مالی و حسابداری، معاملات املاك

طبقه ٣٧: بازسازی و ساختمان سازی

طبقه ٣٨: خدمات مخابرات از راه دور

طبقه ٣٩: خدمات حمل و نقل، بسته بندی و نگهداری انواع کالا ها

طبقه ٤٠: خدمات بهسازی و عمل آوری مواد

طبقه ٤١: خدمات آموزش و پرورش، خدمات تفريحی و سرگرمی، خدمات ورزشی و فرهنگی

طبقه ٤٢: خدمات نوین، فناوری، دانش، تحقيق و پژوهش و طراحي مهندسی

طبقه ٤٣: خدمات عرضه مواد غذایی

طبقه ٤٤: خدمات پزشکی، خدمات بهداشتی و زيبايي، خدمات کشاورزی، باغداری

طبقه ٤٥: خدمات شخصی يا اجتماعی

سخن آخر در مورد ثبت برند بین المللی

تا اینجا با مزیت ‌های ثبت برند بین المللی، نحوه و مراحل ثبت برند تجاری در سطح جهانی، مدارک لازم برای ثبت علامت تجاری مادرید، قوانین، نحوه تمدید و بسیاری از نکات مهم دیگر در مورد ثبت برند بین المللی آشنا شدید. حال در صورتی که قصد دارید برند خود را بین المللی کنید؛ پس فراموش نکنید که روش ثبت بین المللی برند بسیار تخصصی و حرفه ای است و و قطعا برای پیمودن مراحل به یک مشاور و یک متخصص نیاز است. چرا که هر نوع برند و علامت تجاری مورد توافق سازمان جهانی وایپو نخواهد بود و در صورت وجود هرگونه ایراد، برند شما رد خواهد شد. پس با این تفاسیر برای برند شما در ایران و سازمان جهانی وایپو بر اساس سیستم مادرید به راحتی و بدون دردسر ثبت شود پس روی افق نیکان که سال ها در این زمینه تجربه دارد حساب کنید.

شما می توانید جهت دریافت مشاوره و یا ثبت برند بین المللی کسب و کار خود با شماره های درج شده در سایت افق نیکان تماس حاصل فرمایید. ما شما را تا جهانی شدن کسب وکارتان حمایت می کنیم.

بیشتر بخوانید :

رضا گلچین
25/ آگوست/ 2021

دیدگاه خود را ثبت کنید

مقالات ثبت برند

بنیاد ملی نخبگان
بنیاد ملی نخبگان
مقالات ثبت برند
29/ سپتامبر/ 2022
چگونه از برند شرکت خود محافظت کنیم؟
مقالات ثبت برند
2/ ژوئن/ 2018
ثبت برند در ترکیه
ثبت برند در ترکیه و هرآنچه باید بدانید
مقالات ثبت برند
8/ سپتامبر/ 2021