اخذ رتبه مشاوره سازه

اخذ رتبه مشاوره سازه

اخذ رتبه مشاوره سازه

اخذ رتبه مشاوره سازه برای شرکت های مهندسی و عمرانی از اهمیت بالایی برخوردار است. تخصص سازه در گروه تخصص های مشترک قرار دارد. تخصص سازه خود  در بردارنده تخصص های دیگری از قبیل انجام طرح، محاسبات ایستایی انواع سازه ها، ارزیابی ایستایی انواع سازه ها و طرح های ترمیمی مرتبط با هر یک، نظارت بر انواع سازه ها، محاسبه و ارزیابی استحکام انواع سازه ها در مقابل نیروهای داخلی و خارجی، تهیه طرح بهسازی و نیز ترمیم و نظارت بر اجرای هر یک و انجام مطالعات ارزیابی است.

عوامل تاثیر گذار بر اخذ رتبه مشاوره سازه

عوامل متعددی بر روی اخذ رتبه مشاوره سازه تاثیر می گذارد که در زیر به چند مورد از مهمترین آنها اشاره می کنیم:
  • تعداد نیروی انسانی متخصص
  • میزان تجربه کاری شرکت به عنوان مثال شرکت چه کارهایی انجام داده است؟
  • ساختار مدیریتی و امکانات پشتیبانی شرکت
  • برخورداری پرسنل شرکت از معدل تحصیلی بالا
  • شرکت در آزمون ادواری
  • داشتن سابقه کاری مرتبط
  • رتبه اعضای هیئت مدیره در آزمون های ورودی فوق لیسانس و دکترا
  • میزان حضور شرکت در سمینارها و همایش های داخلی و خارجی
  • گذراندن دوره های آموزشی مرتبط
  • داشتن مقالات علمی معتبر داخلی و خارجی
  • برخورداری از سوابق مدیریتی
  • مقطع تحصیلی افراد هیئت مدیره و مهندسان
  • داشتن کسب رتبه المپیاد علمی
  • قراردادهای منعقده در تخصص های مورد نظر
  • تألیفات، تجهیزات شرکت همچون تجهیزات فنی مانند رایانه ها و…

شرایط اخذ رتبه 3 مشاوره سازه

اخذ رتبه مشاوره سازه در سه گرید 1، 2 و 3 است. برای اخذ گرید 3  شرکت باید تمام امتیازات مربوط به نیروی انسانی متخصص، ساختار مدیریتی و امکانات پشتیبانی را کسب کند. برای اخذ رتبه 3 مشاوره سازه نیازی به تجربه کاری نیست. در تخصص سازه وجود 3 نفر با مدرک حداقل کارشناسی مطابق با رشته های مورد قبول این تخصص الزامی است.

شرایط اخذ رتبه ۲ مشاور سازه

شرایط اخذ رتبه مشاوره سازه در هر گرید متفاوت است. برای اخذ گرید 2 لازم به کسب امتیازهای لازم نیروی انسانی متخصص، ساختار مدیریتی و امکانات پشتیبانی، کسب امتیاز تجربه کاری است. تعداد مهندسین تخصص سازه برای اخذ رتبه  باید حداقل ۳ و حداکثر ۵ نفر با حداقل مدرک کارشناسی باشند. هر چه سوابق و مدارک و تحصیلات تکمیلی مهندسان بیشتر باشد بر روی روند اخذ گرید و موفقیت آن تاثیر می گذارد. تجربه کاری در این گرید الزامی است. مهندسین باید حداقل 3 سال سابقه کار داشته باشند. این سابقه باید مرتبط با تخصص سازه و زیر شاخه های مربوط به آن باشد.

شرایط اخذ رتبه 1 مشاوره سازه

اخذ رتبه مشاوره سازه در گریدهای مختلف برای شرکت ها از اهمیت بالایی برخوردار است. اگر شرکتی زیر ساخت های لازم برای اخذ گرید یک مشاور را داشته باشد قطعا از کیفیت ارائه خدمات بالایی هم برخوردار است. این گرید به هر شرکتی داده نمی شود. در تخصص سازه برای اخذ گرید یک لازم است که تمام امتیازهای مربوط به بخش نیروی انسانی متخصص 3 تا 7 نفر، ساختار مدیریتی، امکانات پشتیبانی و سوابق کاری مرتبط، داشتن پروژه شاخص در زمینه مرتبط را کسب کند. شرکت هایی که موفق به دریافت این گرید شده اند در زمان تمدید اگر از تعهدات خود خارج شده باشد امکان افت گرید به دو یا سه وجود دارد.

مراحل اخذ رتبه مشاوره سازه

نخستین قدم در اخذ رتبه مشاوره سازه بررسی شرایط شرکت است. اولین قدم این است که شرکت شما ثبت شده باشد. اگر شرکت واجد شرایط و امتیازات لازم برای اخذ رتبه مورد نظر بر اساس ضوابط و دستورالعمل های لازم باشد می تواند مدارک خود را تهیه کند.مدارکی که در اقدام به اخذ مشاوره سازه لازم است شامل مدارک شناسایی تمامی اعضای هیئت مدیره، اساسنامه و اظهارنامه های شرکت؛ مدارک تحصیلی و سابقه کاری مهندسان و اعضای هیئت مدیره و … است. پس از تهیه کپی از این مدارک لازم است تا به ارگان مربوطه مراجعه شود. اگر کارشناسان امتیازات لازم را به شرکت بدهند رتبه مشاور برای او صادر می شود.ناگفته نماند که قبل از اینکه مراحل اخذ گرید را طی کنید باید از عدم سوء پیشینه اعضای هیئت مدیره مطمئن شوید.

مزایای اخذ رتبه مشاور سازه

اخذ رتبه مشاوره سازه این امکان را به شرکت ها می دهد  که در مناقصات دولتی شرکت کنند. همچنین داشتن رتبه امکان حضور در مناقصات داخلی و خارجی را بهتر و راحتر می کند.اگر شرکتی توانسته باشد هر یک از گریدهای مشاور را دریافت کرده باشد شانس دریافت وام و تسهیلات بانکی و اعتبارات موسسات مالی را خواهد داشت. اگر موفق به اخذ رتبه مشاوره سازه شوید می توانید دید کلی تری نسبت به شرکت های مشابه داشت و مقایسه بهتری انجام داد. مشتریان بیشتر برای سرمایه گذاری شرکت هایی را انتخاب می کنند که  دارای گرید مشاوره هستند. اعتماد به موفقیت خدمات شرکت های دارای رتبه مشاوره، راحت است.

هزینه اخذ رتبه مشاوره سازه

پارامترهای مختلفی در هزینه اخذ رتبه مشاوره سازه دخیل  هستند. بخشی از این هزینه ها مربوط به اصلاح زیرساخت ها و بهبود امکانات برای دستیابی به گرید بهتر است. اما برخی از هزینه ها جزء هزینه های جاری هستند. به طور مثال هزینه آماده سازی اسناد لازم برای درخواست اخذ رتبه مشاور که شامل هزینه های مربوط به آماده سازی روزنامه رسمی شرکت و کپی های مدارک شناسایی اعضای هیئت مدیره و … است. دسته دیگر هزینه های مربوط به پروژه ها و فعالیت های عملی هستند. حتما باید شرایط پروژه مطابق با قوانین گرید مورد نظر باشد. پس برای اینکه شرایط شرکت را مطابق با قوانین اخذ رتبه مشاور کنید باید هزینه هایی را بپردازید.

نتیجه گیری

اخذ رتبه مشاوره سازه اهمیت بالایی در اجرای سازه های تخصصی و مهم دارد. شرکت هایی که توانسته اند یکی از گریدهای مشاوره را اخذ کنند با محدودیت اخذ پروژه های کوچک و بزرگ مواجه نیستند.هر چه تعداد سازه ها در سطح شهرها و روستاها افزایش پیدا می کند باید توجه ویژه تری به امنیت مردم شود. بعضا نادیده گرفتن بعضی اصول باعث کاهش ایمنی و به خطر افتادن جان افراد می شود. تمام سازه ها چه در مراحل طرح ریزی و چه در مراحل تهیه و ترمیم باید نظارت دقیقی بر روی آن انجام شود. تمام این عوامل باعث شد تا اهمیت اخذ رتبه مشاور سازه دو چندان شود و افراد برای امنیت سازه شرکت هایی را انتخاب کنند که دارای رتبه مشاور هستند.

بیشتر بخوانید :

رضا گلچین
16/ مارس/ 2022

دیدگاه خود را ثبت کنید

مقالات ثبت اختراع

تفاوت پتنت و اختراع چیست؟
مقالات ثبت اختراع
9/ دسامبر/ 2020