نحوه به ثبت رساندن فروشگاه اینترنتی (صفر تا صد)

نحوه ثبت فروشگاه اینترنتی

نحوه به ثبت رساندن فروشگاه اینترنتی :

افرادی که قصد دارند  در کسب و کار اینترنتی فعالیت داشته باشند باید از مراحل و نحوه به ثبت رساندن فروشگاه اینترنتی مطلع باشند. طبیعتا اولین اقدام برای راه اندازی فروشگاه اینترنتی ایجاد سایت می باشد. همان طور که شرکت ها، مغازه داران و فروشگاه های مختلف در سطح شهر برای راه اندازی کارشان نیازمند داشتن مجوز هستند، کسانی که قصد فعالیت در زمینه فروشگاه اینترنتی را  دارند، باید به دنبال گرفتن مجوز باشند. برای گرفتن مجوز در زمینه فروشگاه اینترنتی زمان زیادی طول نمی کشد و به صورت اینترنتی میتوان برای گرفتن مجوز اقدام کرد.کسی که دارای فروشگاه اینترنتی است برای اثبات این که فروشگاه دارای شخصیت حقوقی هست باید در سازمان امور مالیاتی ثبت نام بکند و مجوز تأسیس خود را بگیرد؛ همچنین از مواردی که در نحوه به ثبت رساندن فروشگاه اینترنتی  باید دقت نظر داشت، ثبت فروشگاه در قالب شرکت می باشد. مدارکی که برای ثبت فروشگاه اینترنتی لازم می باشد از قرار ذیل است :
  1. کپی کارت ملی و شناسنامه مدیر عامل
  2. کپی مجوز مرتبط با کسب و کار اینترنتی (یعنی همان ای نماد)
  3. گواهی مربوط به ثبت نام در سامانه مالکیت معنوی از دفتر نامه های اسناد رسمی
  4. گواهی امضاء مدیر عامل
  5. مجوز مرتبط با نوع کسب و کار اینترنتی
ممکن است تصور بکنید که بدون مجوز هم میتوان در فروشگاه اینترنتی فعالیت داشت ولی توصیه می شود، جهت جلب اطمینان مشتری خود، حتما اقدام به گرفتن مجوز برای فروشگاه اینترنتی خود بکنید چرا که اگر مشتری بخواهد محصولی را به صورت آنلاین خریداری بکند باید اعتمادش جلب بشود تا پول را پرداخت بکند. در فروشگاهی که مشتری به صورت حضوری خرید می کند به راحتی اطمینان می کند و خرید خود را انجام می دهد ولی به دلیل آن که فروشگاه اینترنتی قابل رویت نیست فروشنده باید از طریق کسب مجوز قانونی خود اطمینان و اعتماد مشتری را جلب بکند.
فروشنده باید از طریق کسب مجوز قانونی خود اطمینان و اعتماد مشتری را جلب بکند.
نکته ای که در نحوه به ثبت رساندن فروشگاه اینترنتی باید در نظر گرفت  داشتن نماد اعتماد الکترونیکی است که برخی به ان ای نماد هم می گویند. ای نماد یکی از اصلی ترین مجوز هایی هست که هر فروشگاه اینترنتی در سایت خود باید داشته باشد. اغلب مشتریان قبل از خرید محصول از فروشگاه اینترنتی، ابتدا به دنبال علامت اعتماد الکترونیکی در سایت می گردند. مجوز ای نماد  را مرکز توسعه تجارت الکترونیک که تحت نظارت  وزارت صنعت، معدن و تجارت است، به فروشگاه های اینترنتی یا به طور کل هر کسب و کاری که به صورت اینترنتی می باشد ارائه می دهد. ای نماد اقسام مختلف دارد که از جمله موارد ذیل است:
  1. ای نماد موقت
 ای نماد موقت برای افرادی مناسب می باشد که قصد دارند در مدت زمان کم تری مجوز خود را دریافت کرده و فروشگاه خود را راه اندازی بکنند. قابل ذکر است که این نماد اعتماد الکترونیکی نیاز به تمدید دارد.
  1. ای نماد دائم تک ستاره
 فروشگاه اینترنتی پس از گرفتن نماد موقت، اگر ویژگی و معیار های بیش تر داشته باشد نماد دائم تک ستاره را بدست می آورد.
  1. نماد دائم دو ستاره
در فروشگاه های اینترنتی مشتریان هنگام خرید محصول تمامی اطلاعات شخصی خود را از جمله  محل زندگی ، شماره تماس منزل، موبایل و شماره کارت خود و… را وارد میکنند  به همین دلیل عاملی که باعث جلب اطمینان و اعتماد مشتری می شود داشتن گواهی SSL هست.  این گواهی به مشتری اطمینان میدهد که اطلاعات او محفوظ می ماند. درصورتی که فروشگاه اینترنتی این گواهی را داشته باشد نماد دائم دو ستاره به فروشگاه تعلق می گیرد.
یکی از موارد نحوه به ثبت رساندن فروشگاه اینترنتی باید در نظر گرفت  داشتن نماد اعتماد الکترونیکی است
مورد بعدی که در رابطه با نحوه به ثبت رساندن فروشگاه اینترنتی باید بدانید چگونگی درگاه پرداخت آنلاین است. درگاه پرداخت آنلاین به 2 صورت می باشد که عبارت هستند از :
  • درگاه پرداخت مستقیم
نکته قابل ذکر در  نحوه به ثبت رساندن فروشگاه اینترنتی این می باشد که حتما قبل از ایجاد درگاه پرداخت مستقیم باید مجوز ای نماد را فروشگاه اینترنتی گرفته باشد. بعد از دریافت نماد اعتماد الکترونیک باید به بانک بروید و با بانک قراردادی را تحت عنوان راه اندازی درگاه پرداخت مستقیم منعقد بکنید. این روش پرداخت برای فروشگاه های اینترنتی مناسب می باشد که ترا کنش های بیش تری در مقایسه با فروشگاه های دیگر دارند. لازم به ذکر است به سرانجام رسیدن این روش زمان بر می باشد.
  • درگاه پرداخت واسط
در این روش یک شرکت بین فروشگاه اینترنتی با بانک واسطه می شود. عملکرد درگاه پرداخت واسط به این صورت است، زمانی که مشتری پول را واریز میکند پول ابتدا  به حساب شرکتی که واسط هست واریز می شود و شرکت واسط کارمزد خود را از فروشگاه اینترنتی میگیرد، در نهایت پول به حساب فروشگاه منتقل می شود. این روش برای کسب و کار هایی که ترا کنش بالایی ندارند بهتر می باشد.یکی از مجوز هایی که فروشگاه های اینترنتی قبل از آغاز کار خود باید بگیرند مجوز نظام صنفی رایانه ای است. برای دریافت این مجوز باید  به نظام صنفی استان خود بروند. این مجوز مخصوص کسب و کار هایی است که فعالیت های رایانه ای دارند.
مجوز نظام صنفی رایانه ای  برای فروشگاه های اینترنتی  لازم است
یکی از موارد نحوه به ثبت رساندن فروشگاه اینترنتی دریافت مجوز ساماندهی می باشد.  این مجوز را باید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دریافت بکنید. داشتن این مجوز برای فروشگاه های اینترنتی که تازه ثبت کردند   ضروری نیست. داشتن این مجوز به این معنا است که  محتوای وب سایت فروشگاه مورد تایید است. اگر این مجوز را داشته باشید ستاد ساماندهی، قبل از فیلترینگ فروشگاه اینترنتی را با فرستادن پیامک آگاه می کند. این مجوز برای فروشگاهی که در سایت خود محتوا های صوتی و تصویری دارند و امکان فیلتر کردن محتوا آن ها  بیشتر از محتوا های دیگر می باشد کاربردی تر است.لازم به ذکر است هر فروشگاه اینترنتی بنا بر محصولی که عرضه میکند مجوز مخصوص کسب و کار خود را باید بگیرد که به اصطلاح،  به ان مجوزهای اختصاصی کسب و کارهای اینترنتی می گویند. به طور مثال فروشگاه اینترنتی که محصولات ان در زمینه فرهنگی و هنری می باشد باید از وزارت ارشاد مجوز خود را بگیرد.بعد از اطلاع از  نحوه به ثبت رساندن فروشگاه اینترنتی لازم است بدانید، تمامی کسب و کار های اینترنتی که دارای ای نماد هستند باید مالیات را از زمان صدور نماد اعتماد الکترونیکی پرداخت بکنند. فروشگاه های اینترنتی همانند فروشگاه‌ های عادی مالیاتشان محاسبه میشود. معیار پرداخت مالیات، مطابق اظهارنامه فروشگاه اینترنتی است درصورتی که اظهارات فروشگاه مطابق با واقعیت نباشد مدارک و قرائن میزان پرداخت مالیات را مشخص می کند.

بیشتر بخوانید :

رضا گلچین
27/ دسامبر/ 2021

دیدگاه خود را ثبت کنید

مقالات ثبت برند

نحوه خرید و فروش برند
نحوه خرید و فروش برند چگونه است؟
مقالات ثبت برند
26/ دسامبر/ 2021
مراحل انتقال برند و نام تجاری
مقالات ثبت برند
12/ دسامبر/ 2021