شماره شعبه مالیاتی رو چطور بدست بیارم؟

برای آن که شبکه مالیاتی کاملا دقیق و منسجم اداره شود، سازمان امور مالیاتی سامانه های مختلفی را راه اندازی کرده است. طبق قوانین و شرایطی که سازمان امور مالیاتی با هدف منسجم کردن شبکه مالیاتی تنظیم کرده، هر یک از اشخاص حقیقی یا حقوقی که فعالیت افتصادی انجام می دهند، وظیفه دارند که مطابق با قوانین و مقررات ناظر بر این حوزه، نسبت به پرداخت مالیات خود اقدام کنند. برای آن که این شرکت ها بتوانند موفق به پرداخت مالیات خود شوند، باید ابتدا در سامانه های مالیاتی ثبت نام و سپس کد رهگیری مالیاتی خود را دریافت کنند.یکی از مشکلاتی که بسیاری از افراد با آن رو به رو می شوند، انجام امور مالیاتی است. شرط اصلی برای انجام امور مالیاتی این است که با تمامی شرایط آن آشنا باشید. به همین دلیل، حتما باید قبل از هر اقدامی کد حوزه مالیاتی خود را استعلام کنید. ما در این مقاله قصد داریم را روش به دست آوردن شماره شعبه مالیاتی را به شما توضیح دهیم.

کد رهگیری مالیاتی چیست؟

از دید سازمان امور مالیاتی، اطلاعات شبکه های بانکی کشور با داده های سازمان امور مالیاتی کشور مطابقت نداشت. عدم تطابق چنین اطلاعاتی در هر کشوری می تواند فساد، پولشویی و فرار مالیاتی را به همراه بیاورد. در نتیجه، برای جلوگیری از فساد، پولشویی و فرار مالیاتی، سازمان امور مالیاتی کشور قانونی را تحت عنوان «قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان» ایجاد کرد که طبق آن، همه متقاضیان استفاده از درگاه های پرداخت اینترنتی و کارتخوان می بایست در مرحله اول پرونده مالیاتی تشکیل داده و کد یا شماره ای تحت عنوان کد رهگیری مالیاتی دریافت نمایند.به استناد قانون ذکر شده، بر اساس بخشنامه بانک مرکزی در سال 1399، تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی که قصد داشتند درگاه های پرداخت اینترنتی راه اندازی کنند و یا از دستگاه های کارتخوان استفاده نمایند می بایست ابتدا در سامانه مالیاتی ثبت نام انجام داده و متعاقب آن، کد رهگیری مالیاتی دریافت نمایند.البته بر اساس این بخشنامه صاحبان پرونده مالیاتی دستگاه کارتخوان و یا درگاه های پرداخت اینترنتی که قبل از تاریخ ذکر شده، کارتخوان یا درگاه پرداخت فعال داشته باشند، نیازی به ثبت نام در سامانه و دریافت کد رهگیری مالیاتی ندارند؛ بلکه به صورت خودکار اطلاعات آنها در سامانه مالیاتی ثبت می شود و برای آنها کد رهگیری مالیاتی صادر می شود.

سامانه دریافت کد رهگیری مالیاتی

در حال حاضر، دریافت کد رهگیری مالیاتی و مشاهده خلاصه پرونده مالیاتی به شیوه ای کاملا الکترونیکی انجام می شود و اصلا نیاز نیست که شما به اداره امور مالیاتی مراجعه کنید. تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی با مراجه به سامانه دریافت کد رهگیری می توانند نسبت به اخذ کد رهگیری خود اقدام کنند.شما می توانید با ورود به وب سایت tax.gov.ir، پیش ثبت نام دریافت کد رهگیری را به راحتی و بدون دردسر انجام دهید. همچنین آموزش نحوه دریافت کد رهگیری مالیاتی نیز در این سامانه وجود دارد.

راهنمای استعلام کد حوزه مالیاتی

تمامی شرکت ها و موسسه هایی که در اداره ثبت شرکت ها به ثبت رسیده اند، برای تعیین حوزه مالیاتی خود وظیفه دارند که شماره شعبه مالیاتی خود را استعلام کنند. تعیین حوزه مالیاتی برای امور زیادی مورد نیاز است. اگر بخواهیم به بعضی از کارهایی که تنها با تعیین حوزه مالیاتی قابل انجام هستند اشاره کنیم، می توانیم اخذ کد اقتصادی، شرکت در مناقصه ها و مزایده ها، دریافت کارت بازرگانی، دریافت تسهیلات بانکی، افتتاح حساب بانکی و تشکیل پرونده کارکنان شرکت را نام ببریم.جهت بیشتر شدن درآمد‎های مالیاتی، کم شدن هزینه وصول مالیات، رضایت مندی مودیان، شفافیت در عملکرد و پیاده سازی آیین نامه اجرایی ماده ۲۱۹ قانون مالیات های مستقیم اهداف پروژه تفکیک اداره کل مالیات بر شرکت ها حوزه مالیاتی شکل گرفته است.طبق ماده ۱۱۰ از قانون مالیات، تمامی شخصیت های حقوقی موظفند ترازنامه، سود و زیان متکی به دفاتر، اظهارنامه ها و اسناد و مدارک خود را حداکثر تا ۴ ماه پس از سال مالیاتی به همراه لیست اسمامی تمامی شرکا، سهامداران و میزان سهام و نشانی هر یک از آن ها را به اداره امور مالیاتی ارائه کنند.

شماره واحد مالیاتی

خیلی از افراد نمی دانند که شماره واحد مالیاتی یا همان شماره شعبه مالیاتی چیست. شماره شعبه مالیاتی شماره ای شش رقمی است که محل و نوع واحد مالیاتی شما را مشخص می کند. هم چنین شماره واحد مالیاتی در اداره دارایی تحت عنوان استعلام پرونده فیزیکی دارایی است.

نحوه تعیین حوزه مالیاتی

برای آن که حوزه مالیاتی خود را تعیین کنید، باید به نزدیک ترین حوزه مالیاتی و واحد مالیاتی مقر فعالیت شرکت مراجعه کنید. سپس با رجوع به بخش تشکیل پرونده مالیاتی می توانید حوزه مالیاتی خود را مشخص کنید. البته باید با مدارک کامل به این بخش ها مراجعه کنید. همچنین زمانی که حوزه مالیاتی خود را مشخص کردید، می توانید امور مالیاتی خود را در همان حوزه به انجام برسانید.

مدارک مورد نیاز برای تشکیل پرونده و تعیین شماره شعبه مالیاتی

همانطور که گفتیم، پس از مراجعه به نزدیک ترین حوزه مالیاتی، باید به بخش تشکیل پرونده مالیاتی رجوع کنید. در این بخش، برای دریافت شماره شعبه مالیاتی باید مدارکی را ارائه دهید. در زیر لیستی از این مدارک را برای شما تهیه کرده ایم:
  • یک نسخه کپی از پروانه کسب
  • کپی شناسنامه و کارت ملی تمامی شرکا
  • ارائه درخواست اظهارنامه مالیاتی به همراه امضا تمامی صاحبان امضا
  • ارائه قبوض تلفن و برق مرکز اصلی شرکت
  • یکسان بودن آدرس مندرج در اجاره نامه و آدرس رسمی و ثبت شده شرکت
  • کپی مدارک ثبتی شرکت از قبیل اساسنامه، آگهی های تاسیس و مدارک ثبتی
  • چنانچه ملک شرکت اجاره ای باشد، ارائه اصل اجاره نامه الزامی است. همچنین اجاره نامه باید دارای کد رهگیری باشد.
اگر آدرس شرکتی که قصد ثبت آن را دارید، آدرسی واقعی نباشد و یا ملک آن اداری یا تجاری نباشد، شرکت شما متخلف شناسایی می شود و نمی توانید برای آن کد اقتصادی اخذ کنید و از تعیین حوزه مالیاتی هم ناتوان خواهید بود. در نتیجه، نشانی منزل مسکونی موقعیت تشکیل پرونده مالیاتی را ندارد.  
رضا گلچین
17/ جولای/ 2022

دیدگاه خود را ثبت کنید

مقالات ثبت برند

مراحل انتقال برند و نام تجاری
مقالات ثبت برند
12/ دسامبر/ 2021
ثبت نمایندگی شرکت خارجی در ایران
ثبت نمایندگی شرکت خارجی در ایران
ثبت شرکت مقالات ثبت برند
13/ ژوئن/ 2022