ثبت نمایندگی شرکت خارجی در ایران

ثبت نمایندگی شرکت خارجی در ایران
ثبت نمایندگی شرکت خارجی در ایران مراحل و قوانینی دارد که دانستن آن‌ها برای تمام اشخاص حقیقی و حقوقی که دنبال ثبت نمایندگی شرکت خارجی در وزارت بازرگانی هستند، واجب است. این نماینده ضمن آنکه بخشی از وظایف شرکت مادر را در کشور ایران به عهده می‌گیرد، مسئولیت حقوقی و قانونی نماینده به دوش او بوده و باید پاسخگوی تام تمامی عملکردهای شرکت باشد. فرایند ثبت نمایندگی در ایران مخصوصا برای متقاضیانی که تجربه کافی در این زمینه ندارند، کمی گیج‌کننده است. اگر شما عزیزان نیز مشتاقید در مورد نحوه گرفتن نمایندگی یک شرکت خارجی در ایران بیشتر بدانید، توصیه می‌کنیم تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

چگونه نمایندگی یک شرکت خارجی را بگیریم؟

قدم اول اخذ نمایندگی از شرکت خارجی و مجاب کردن آن‌ها به ارائه نمایندگی است. شرکت مادر باید بپذیرد که با گسترش فعالیت‌های خود در ایران، مزیت‌های خوبی عایدش می‌شود. طبیعتا اگر نتوانید این مرحله را با موفقیت پشت سر بگذارید، پروژه ثبت نمایندگی شرکت خارجی در ایران از همان ابتدا با شکست مواجه می‌شود. بنابراین اگر تصمیمتان جدی است و واقعا پیگیر اخذ نمایندگی هستید، حتما قبل از هر کاری با یک کارشناس متخصص صحبت کنید و قدم‌های اول را درست و اصولی بردارید.شرکت‌های خارجی به اهداف شما نگاه می‌کنند و تنها زمانی تصمیم می‌گیرند فرصتی در اختیار شما قرار دهند که اهدافی قدرتمند و برنامه‌ریزی‌شده تعیین کرده باشید.

شرایط ثبت نمایندگی شرکت خارجی در ایران

شرابط ثبت نمایندگی شرکت خارجی در ایراناولین سوالی که در این مسیر مطرح می‌شود، شرایط ثبت نمایندگی شرکت خارجی در ایران است. چند شرط برای اخذ نمایندگی مطرح است. اولا اینکه ثبت نمایندگی باید صادرات غیرنفتی کشور را افزایش دهد. دوما اینکه باید زمینه سرمایه‌گذاری شرکت‌های خارجی در ایران را فراهم کند. و نهایتا موجب شود امور تازه‌ای در کشورمان انجام شود. چنانچه هریک از این شرایط فراهم نباشد، فرایند ثبت نمایندگی در ایران و اخذ مجوز با مشکل مواجه خواهد شد.

مدارک لازم برای گرفتن نمایندگی از شرکت های معتبر خارجی

در مرحله اول با هماهنگی شرکت خارجی یک گزارش توجیهی ارائه می‌کنید که شامل اطلاعاتی در مورد فعالیت‌های شرکت و حدود اختیار و فعالیت‌های شعبه است. کلیه نیروهای خارجی نمایندگی به کد فراگیر نیاز دارند و باید مشخص کنید که منابع ارزی را از چه محلی تامین می‌کنید.سایر مدارک ثبت نمایندگی شرکت خارجی در ایران عبارت‌اند از کد فراگیر اشخاص حقیقی و حقوقی، ارائه درخواست کتبی مبنی بر ثبت نمایندگی توسط شرکت مادر، تاییدیه اساسنامه، آگهی تاسیس و تغییرات از جانب سفارتخانه، تاییده قوه قضایی، مدارک شناسایی و هویتی از جمله پاسپورت و گزارشی از فعالیت‌های نمایندگی.

ثبت نمایندگی شرکت خارجی در ایران چه مراحلی دارد؟

مراحل ثبت نمایندگی شرکت خارجی در ایراناولین و دشوارترین قدمی که متقاضی ثبت نمایندگی شرکت خارجی در ایران برمی‌دارد، مجاب کردن شرکت مادر است و بعد از آن بقیه مراحل چندان دشوار نیست. اما اگر نتوان شرکت خارجی را به مزیت‌های سرمایه‌گذاری در ایران متقاعد کرد، عملا پروژه ثبت نمایندگی شکست خورده و طی کردن مراحل بعدی فایده‌ای نخواهد داشت. پس می‌توان گفت اولین قدم ممکن مشورت با یک فرد مجرب و کاربلد است تا طرح توجیهی شما را طوری نگارش کند که نه گفتن به آن سخت باشد!پس از آنکه شرکت مادر با درخواست متقاضی موافقت کرد، نامه‌ای مبنی بر درخواست نمایندگی در ایران در اختیار شما قرار می‌دهد که پیش‌نیاز مهم مراحل بعدی است. در مرحله بعد کافی است با توجه به اینکه به‌عنوان یک شخص حقیقی یا حقوقی درخواست نمایندگی را ثبت می‌کنید، مدارک مورد نیاز را گردآوری کنید.

نمونه نامه درخواست نمایندگی از یک شرکت خارجی

منظور از نامه، مکاتباتی است که برای اخذ نمایندگی شرکتهای خارجی در ایران بین شخص و شرکت خارجی انجام می‌شود. باید بدانید که علاوه بر شرکت اصلی، تاییده وزارت امور خارجه کشور مبدا هم مورد نیاز است. همه این‌ها برای این است که مدارکی مثل اساسنامه،‌آگهی تاسیس و تغییرات به زبان فارسی ترجمه شده و در اختیار سفارت ایران قرار گیرند. گام بعدی اخذ تاییده وزارت امور خارجه ایران است.به جرئت می‌توان گفت توجیه مالی متقابل (برای هر دو کشور) مهم‌ترین شرط لازم برای اخذ مجوز محسوب می‌شود. موضوع دیگری که از اهمیت زیادی برخوردار است، سابقه فعالیت متقاضی در حوزه مربوطه است. در نهایت زمانی که مدارک تکمیل شد، باقی مراحل از طریق اداره ثبت شرکت‌ها ادامه پیدا خواهد کرد.

ثبت نمایندگی شرکت خارجی در ایران چقدر هزینه دارد؟

باید رک و راست بگوییم که در رابطه با ثبت نمایندگی نباید دنبال عدد و رقم ثابتی به عنوان هزینه ثبت و اخذ مجوز باشید. این هزینه بسته به عوامل متعددی تعیین می‌شود و ممکن است برای افراد مختلف متفاوت باشد.در قدم اول یک مبلغ جزئی به سازمان ثبت اسناد و املاک کشور پرداخت می‌شود که برای همه یکسان است. موردی که سبب می‌شود هزینه ثبت نمایندگی شرکت خارجی در ایران برای شما بیشتر شود، ثبت به عنوان شخص حقوقی است که هزینه ثبت شرکت هم به آن اضافه می‌شود. در نهایت باید یک آگهی در روزنامه منتشر شود که آن هم هزینه‌بردار است.

فرق بین نمایندگی شرکت با شعبه شرکت چیست؟

بعضی از متقاضیان در خلال ثبت نمایندگی به این مشکل برمی‌خورند که ثبت نمایندگی را با ثبت شعبه شرکت اشتباه می‌گیرند. در حالی که این دو مفهوم با یکدیگر کاملا متفاوت‌اند. البته باید بگوییم توضیح در مورد تفاوت این دو از ظرفیت این مقاله خارج است. فقط این را به یاد داشته باشید که نمایندگی و شعبه به یک معنی نیستند و از اساس با هم فرق می‌کننداگر بنا دارید با استفاده از نام و اعتبار یک شرکت خارجی اقدام به فعالیت‌های تجاری و اقتصادی در کشور عزیزمان کنید، باید بدانید آنچه دنبالش هستید «ثبت نمایندگی شرکت خارجی در ایران» است، نه ثبت شعبه شرکت.

کلام آخر

از آنجا که فرایند اجرایی ثبت نمایندگی شرکت خارجی در ایران کمی پیچیده است، پیشنهاد می‌کنیم از همان ابتدا با یک متخصص مجرب در این زمینه مشورت کنید تا ضمن ارائه طرح توجیهی متقاعدکننده، در طول این مسیر قدم به قدم راهنمای راهتان باشد. امیدواریم پس از مطالعه این راهنمای کوتاه، دید جامعی نسبت به فرایند ثبت نمایندگی در ایران به دست آورده باشید و اکنون مثل یک حرفه‌ای جزئیات کار را بدانید. از همراهی شما عزیزان سپاس‌گزاریم.

بیشتر بخوانید :

رضا گلچین
13/ ژوئن/ 2022

دیدگاه خود را ثبت کنید

ثبت شرکتمقالات ثبت برند