راهنمای ثبت برند در کویت(صفر تا صد)

ثبت برند در کویت
به عنوان یک کارآفرین خارجی که مایل به شروع فعالیت‌های تجاری در کشور کویت است، باید آگاهی نسبتا خوبی با قوانین تجارتی این کشور داشته باشید. در کشور کویت ثبت برند و علامت تجاری برای برخورداری از حقوق انحصاری نام کسب‌و‌کار ضروری است و فقط در موارد استثنایی علائم تجاری ثبت‌نشده از حمایت قانونی این کشور برخوردار می‌شوند. از طرفی داشتن یک هویت منسجم و ثبت‌شده در بازار این کشور به جلب اعتماد مشتریان کمک می‌کند. بنابراین اگر شما خواننده عزیز هم به‌فکر ثبت برند در کویت هستید و فقط راهش را نمی‌دانید، پیشنهاد می‌کنیم تا پایان این مقاله همراه ما باشید.

برای ثبت علامت تجاری در کویت چه مدارکی آماده کنیم؟

درخواست ثبت علامت تجاری تنها در صورتی توسط اداره علائم تجاری پذیرفته است که همراه با ۱۲ فقره رونوشت علامت تجاری، ترجمه وکالتنامه قانونی (به زبان عربی) و برگه اثبات فعالیت تجاری به بازرس پرونده ارائه شود.شرکت‌هایی که قبلا برند خود را در کشورهای دیگر به ثبت رسانده‌اند، باید گواهی‌نامه ثبت برند خود را ضمیمه پرونده کنند. مدارک حق تقدم در علامت تجاری، قرارداد رسمی ثبت‌شده با موضوع ثبت برند و مدارک مربوط به پرداخت هزینه‌های دولتی از دیگر مدارک مورد نیاز برای ثبت علامت تجاری در کویت هستند.

چه کسانی واجد شرایط ثبت برند در کویت هستند؟

افراد واجد شرایط ثبت برند در کویتکلیه اشخاص حقیقی و حقوقی که تابعیت سعودی دارند یا در امارات ساکن هستند، می‌تواند اقدام به ثبت برند در کشور کویت و فعالیت‌های تجاری و بازرگانی کنند. همچنین کلیه اتباع خارجی که با قراردادهای چند جانبه بین‌المللی مجوز ثبت برند در کویت را اخذ کرده‌اند یا ساکنین کشورهایی که دولت آن‌ها طرف قرارداد دوجانبه امارات متحده است، به‌علاوه برندهای معتبر و معروف جهانی و سازمان‌های عمومی می‌توانند برند خود را درون مرزهای این کشور به ثبت برسانند.

علائم تجاری قابل ثبت در کویت

ممکن است برایتان سوال شود کدام علائم تجاری در این کشور به‌عنوان هویت برند قابل ثبت هستند. کشور کویت هرگونه کلمه، نام، رنگ، صدا، شعار، اشکال سه‌بعدی، علائم تجاری جمعی و علائم خدماتی را در صورت توهین‌آمیز نبودن آن‌ها به‌عنوان علامت تجاری می‌پذیرد و ثبت می‌کند.

فرآیند ثبت برند در کویت به‌ چه صورت است؟

شرط ثبت برند در کویت برای اتباع خارجی معرفی یک نماینده بومی مثل وکیل معتبر با وکالتنامه قانونی است. وکالتنامه‌ای که مورد تایید کنسولگری کویت باشد. سپس متقاضی مراحل زیر را پشت‌سر می‌گذارد:

۱. جستجوی علامت تجاری

کشور کویت درست مقال سایر کشورها تنها در صورتی با ثبت برند متقاضی موافقت می‌کند که در حال حاضر هیچ شرکت یا انجمن دیگری تحت نام انتخاب‌شده فعالیت نکند. از این رو متقاضی باید کلیه علائم تجاری ثبت‌شده را در پایگاه داده داخلی دفتر علائم تجاری بررسی کند تا منحصربه‌فرد بودن آن تایید شود.

۲. ثبت برند و علامت تجاری

در مرحله بعدی نماینده قانونی درخواست ثبت برند در کویت را تقدیم اداره علائم تجاری این کشور می‌کند. علامت تجاری انتخابی باید کاملا بر اساس طبقه‌بندی علائم تجاری و کلاس‌های کالاها و خدمات ثبت شود. فراموش نکنید ثبت برند در این کشور برای تجارت در زمینه مشروبات الکلی تحت کلاس ۳۲ و گوشت خوک تحت کلاس ۲۹ امکان‌پذیر نیست. کلاس ۳۳ نیز به‌طور کامل حذف و کلاس ۳۴ منحصرا برای محصولات مرتبط با تنباکو در نظر گرفته می‌شود.

۳. بررسی درخواست ثبت برند توسط مقامات

بررسی درخواست ثبت برند در کویتپس از ثبت درخواست، اداره علائم تجاری برند انتخابی را به‌لحاظ اعتبار و واجد شرایط بودن مورد بررسی قرار می‌دهد. اگر بازرس با درخواست متقاضی موافقت کند، اطلاعیه ثبت برند سه مرتبه در روزنامه رسمی «الکویت الیوم» منتشر می‌شود تا اشخاص حقیقی و حقوقی اعتراضات خود نسبت به ثبت برند را اعلام کنند. در صورتی که علامت تجاری مغایر مقررات تشخیص داده شود، متقاضی موظف است ظرف مدت ۶۰ روز پس از ابلاغ رسمی اعتراض خود را ثبت کند.

۴. دوره مخالفت با علامت تجاری

اشخاص ذینفع می‌توانند طی یک بازه ۶۰ روزه از انتشار آگهی سوم، اعتراضات خود نسبت به ثبت برند را اعلام کنند. علت اعتراض می‌تواند گمراه‌کننده بودن نام برند یا نزدیکی بیش از حد آن به یک علامت تجاری ثبت شده باشد. بیانیه مخالفت باید با استناد به ادله محکم و قابل اعتماد انجام شود.

۵. صدور گواهی ثبت برند در کویت

کمیسر اداره ثبت تمام اظهارات ادعای مخالفت را مورد بررسی قرار می‌دهد. درخواست ثبت برند در دفتر باقی می‌مانند و گواهی علامت تجاری تا زمانی که اداره ثبت تصمیمی اتخاذ کند یا حکمی از دادگاه به نفع هر یک از طرفین دریافت نشود، به‌حالت تعلیق می‌ماند. این گواهی در صورتی صادر می شود که طرفین به توافقی دوستانه برسند یا هیچ مخالفتی از طرف هیچ یک از طرفین مطرح نشود.

آیا امکان ثبت بین‌المللی برند در کویت وجود دارد؟

کشور کویت عضو توافقنامه مادرید یا پروتکل مادرید نیست و به درخواست‌های بین‌المللی در این حوزه قضایی رسیدگی نمی‌شود. این یعنی اگر به دنبال ثبت یک نام تجاری در کویت هستید، در حال حاضر ثبت نام در سطح محلی (ملی) تنها گزینه موجود است.

هزینه ثبت برند در کویت چقدر است؟

هزینه ثبت علامت تجاری در کویت در زمان نگارش این مقاله معادل ۷ دینار کویت برای ارسال درخواست، ۱۰ دینار کویت برای اعلام ثبت علامت تجاری برند و ۷ دینار برای ثبت نهایی برند است. پیشنهاد می‌کنیم برای اطلاع از هزینه دقیق ثبت برند در کویت با وکلای حقوقی معتبر مشورت کنید.

مدت زمان ثبت برند در کویت و تاریخ اعتبار آن

مدت زمان تقریبی صدور گواهی ثبت برند از زمان ثبت درخواست حدودا ۱۰ الی ۱۲ ماه است. مجوز ثبت به‌مدت ۱۰ سال از تاریخ ثبت‌نام اعتبار دارد و حتی پس از پایان اعتبار، می‌توان آن را تمدید کرد. البته تمدید اعتبار منوط به تداوم فعالیت‌های تجاری برند طی ۵ سال گذشته است. یعنی چنانچه علامت تجاری به مدت ۵ سال (از تاریخ ثبت) مورد استفاده قرار نگرفته باشد، تمدید علامت تجاری امکان‌پذیر نیست و حتی ممکن است ابطال شود.

کلام آخر

ثبت برند در کویت یکی از بایدهای مهم حفظ حقوق قانونی علامت تجاری شرکت محسوب می‌شود. از لحظه‌ای که گواهی ثبت به نام مالک برند صادر می‌شود، هیچ‌ فرد حقیقی یا حقوقی امکان استفاده از نام یک برند بدون اجازه مالک را ندارد و این یکی از بزرگ‌ترین مزیت‌های ثبت برند است. پس اگر می‌خواهید کسب‌و‌کار خود را تحت یک نام قانونی در کویت راه‌اندازی کنید، توصیه می‌کنیم در گام اول برند و علامت تجاری خود را به ثبت برسانید.در متن این مقاله خلاصه‌وار با نکات ثبت برند در کویت آشنا شدیم؛ اما برای آنکه روند ثبت‌نام را سریع‌تر و با آگاهی بیشتری پشت سر بگذارید، توصیه می‌کنیم قبل از شروع کار با متخصصان حقوقی مشورت کنید.منبع: e.gov و jcatrademarkuae و intuitconsultancy و ip-coster

بیشتر بخوانید :

رضا گلچین
15/ می/ 2022

دیدگاه خود را ثبت کنید

مقالات ثبت برند

حمایت‌های کانون پتنت ایران از ثبت برند شرکت‌های دانش‌بنیان
مقالات ثبت برند مقالات دانش بنیان
16/ ژوئن/ 2018
ثبت برند
ثبت برند مادرید چیست؟(راهنمای کامل)
مقالات ثبت برند
13/ سپتامبر/ 2021
ثبت برند در امارات متحده عربی
ثبت برند در دبی (راهنمای کامل)
مقالات ثبت برند
12/ می/ 2022