راهنمای جامع ثبت برند در تکیه

ثبت برند در ترکیه
ترکیه یکی از محبوب‌ترین مقاصد تجاری برای ایرانیان مقیم این کشور و البته سایر اتباع خارجی است که اقامت این کشور را دریافت کرده‌اند، کسب‌و‌کاری راه‌ انداخته‌اند و اکنون به‌دنبال ثبت برند در ترکیه هستند. اقتصاد این کشور بر پایه گردشگری و تجارت است؛ به همین خاطر کم نیستند کسانی که با هدف سودآوری بیشتر، به فکر ثبت برند خود در این کشور باشند. همراه ما باشید تا با جزئیات ثبت برند در یکی از حساس‌ترین و استراتژیک‌ترین نقاط دنیا آشنا شویم.

قانون حفاظت از علائم تجاری کشور ترکیه

 حفاظت ترکیه از مالکیت معنوی برندهای ثبت‌شده  ترکیه یکی از کشورهای عضو کنوانسیون حفاظت از مالکیت صنعتی NICE است. هدف از این قانون حمایت از حقوق علائم تجاری، نشانه‌های جغرافیایی، طرح‌ها، پتنت‌ها، مدل‌های کاربردی و نام‌هایی است که به رشد تکنولوژی، اقتصاد و پیشرفت اجتماعی این کشور کمک می‌کنند. کلیه برندهایی که علائم تجاری منحصربه‌فرد آن‌ها در ترکیه ثبت می‌شود، تحت حمایت قانونی این کشور قرار گرفته و هرگونه نقض این حقوق از جانب اشخاص حقیقی یا حقوقی، با مجازات قانونی و کیفری همراه است.

ثبت برند در ترکیه چه فوایدی برای صاحب برند دارد؟

سرمایه‌گذارانی که اقدام به ثبت برند در کشور ترکیه می‌کنند، فرصت مناسبی برای معرفی محصولات و خدمات خود به این بازار پر رونق و در ادامه (بازارهای بزرگتر جهانی) پیش روی آن‌ها قرار می‌گیرد. سیاست‌ اقتصادی ترکیه مبنی بر حمایت از تولیدکننده و صادرکننده است. مقامات این کشور مالیات بر درآمد حاصل از صادرات و محصولات را برداشته‌اند تا کلیه فعالان این زمینه‌ها با خیال راحت فعالیت کنند.بازار این کشور یک بازار بزرگ و رقابتی است و تنها ثبت شرکت در ترکیه برای شناخته‌شدن در این بازار کافی است؛ کسب‌و‌کار شما باید هویت منحصربه‌فرد داشته باشد! هرچه رقابت‌ تنگ‌تر باشد، نیاز به ابزارهای رقابتی مثل برندسازی بیشتر می‌شود.مهمترین مزیت ثبت برند و علامت تجاری در ترکیه جلوگیری از سوء استفاده و عرضه کالاهای مشابه توسط اشخاص ثالث تحت علائم تجاری یک برند ثبت‌شده است. به این ترتیب مصرف‌کننده می‌تواند محصولات را به‌راحتی انتخاب کند و با مشاهده علامت معتبر روی جلد محصول، با خیال آسوده خرید کند.

ثبت برند در ترکیه برای چند کلاس کالا و خدمات

شاید این سوال در ذهنتان شکل بگیرد که آبا ثبت برند در ترکیه برای چند کلاس کالا و خدمات ممکن است؟ در پاسخ باید بگوییم بله. متقاضیان می‌توانند چندین کلاس کالا و خدمات را پوشش دهند. در واقع هیچ گونه محدودیتی در این زمینه وجود ندارد و حتی امکان درخواست تمام کلاس‌های کالا و خدمات (۴۵ کلاس) برای متقاضیان ثبت برند وجود دارد. البته باید در نظر داشت که به ازای هر کلاس، هزینه مجزا دریافت می‌شود.

چه علامت‌های تجاری در ترکیه قابل ثبت است؟

کلیه علائم متمایز و گرافیکی قابل نمایش از قبیل کلمات، نام‌ها، مخفف‌ها، حروف، اعداد، دستگاه‌ها، هولوگرام‌ها، رنگ‌ها، شکل سه‌بعدی یک محصول یا بسته‌بندی و حتی ترکیبی از علائم مذکور، انواع علائم تجاری و خدماتی، علائم جمعی و علائم تضمینی به‌عنوان علامت تجاری در کشور ترکیه قابل ثبت هستند.

مدارک مورد نیاز برای ثبت برند در ترکیه چیست؟

پس از مشخص‌کردن برند و فعالیت‌های تجاری شرکت، نام، آدرس و اطلاعات تماس متقاضی باید اعلام شود. در صورتی که متقاضی شخص حقیقی باشد، شماره ملی وی و در صورتی که متقاضی شخص حقوقی باشد، شماره مالیاتی و رسید پرداخت هزینه به موسسه ثبت اختراع ترکیه باید ضمیمه پرونده شود.

مراحل ثبت برند ترکیه داخل مرزهای کشور

 مراحل ثبت برند ترکیه  ثبت علامت تجاری با ارسال درخواست مستقیم به اداره ثبت اختراع ترکیه مناسب افرادی است که در ترکیه شرکت یا کسب‌و‌کاری راه‌اندازی کرده‌اند و به‌دنبال حقوق مالکیت قانونی داخل مرزهای این کشور هستند. در این روش ابتدا متقاضی درخواست خود را به‌همراه جزئیات کامل علامت تجاری و سایر مدارک برای کارشناسان اداره ثبت اختراع ترکیه ارسال می‌کند.بازرس با بررسی درخواست متقاضی اطمینان حاصل می‌کند که علامت تجاری و برند انتخابی کاملا مطابق قوانین، مقررات، شباهت‌ها و الزامات علامت تجاری تعیین‌شده باشد. چنانچه درخواست ثبت برند از همه لحاظ مورد قبول واقع شد، اطلاعیه ثبت برند در بولتن رسمی ترکیه منتشر می‌شود.مدعیان حقیقی و حقوقی از زمان انتشار آگهی تا سه ماه فرصت دارند اعتراض خود را نسبت به ثبت برند اعلام کنند.چنانچه پس از این مراحل هیچ مشکلی در مورد ثبت علامت تجاری مشاهده نشد، متقاضی باید مدارک لازم جهت ثبت نهایی برند در ترکیه را ارائه کند. در نهایت علامت انتخاب‌شده در سامانه ثبت علائم تجاری ترکیه به ثبت می‌رسد.

آیا امکان ثبت بین‌المللی برند در ترکیه وجود دارد؟

بله البته. کلیه متقاضیان ثبت برند در ترکیه می‌توانند برند خود را تحت توافقنامه سیستم مادرید ثبت کنند تا در ۸۵ کشور عضو این معاهده به رسمیت شناخته شوند. صاحبان مشاغل می‌توانند با پرداخت هزینه‌های قانونی، برند خود را به‌صورت بین‌المللی در تمام کشورهای عضو توافقنامه مادرید به‌طور جداگانه به ثبت برسانند.ثبت برند بین‌المللی نه تنها ارزان‌تر و آسان‌تر است، بلکه مؤثرتر هم هست؛ چون برند ثبت‌شده را نه فقط به مردم یک کشور، بلکه به ساکنان چندین کشور معرفی می‌کند. البته این امکان تنها برای متقاضیانی وجود دارد که اقامت ترکیه دارند و در این کشور شرکتی ثبت کرده‌اند و اکنون می‌خواهند با ثبت برند خود در سطح بین‌المللی از آن استفاده کنند.

ثبت برند در ترکیه چقدر طول می‌کشد؟

درخواست ثبت برند و علامت تجاری معمولا بین ۶ تا ۸ ماه از زمان ثبت درخواست طول می‌کشد (۲ ماه مرحله آزمون، ۲ ماه مرحله انتشار، ۲ ماه مرحله تصمیم‌گیری در صورت عدم اعتراض، ۱ تا ۲ ماه مرحله ثبت و گواهی). در صورت مخالفت یا رد رسمی علامت تجاری مدت زمان بیشتری صرف مراحل تجدیدنظرخواهی خواهد شد. زمانی که با درخواست متقاضی موافقت شود، گواهی ثبت به او اعطا می‌شود و برند او تا ۱۰ سال تحت حمایت و محافظت مقامات ترکیه قرار می‌گیرد. پس از پایان این دوره ۱۰ ساله امکان تمدید اعتبار برند وجود دارد.

ثبت برند در ترکیه چقدر هزینه دارد؟

قبل از اینکه در این مسیر قدمی بردارید، خودتان را پرداخت برای هزینه درخواست و هزینه ثبت‌نام آماده کنید. هزینه درخواست باید قبل از ثبت درخواست یا همزمان با آن به دفتر پرداخت شود. این هزینه که بر اساس تعداد طبقات کالاها و خدمات برآورد می‌شود، در زمان نگارش این مقاله به ازای هر کلاس معادل ۳۸۰ لیر ترکیه است. هزینه ثبت‌نام نیز در پایان مراحل رسیدگی و زمان تصمیم‌گیری نهایی پرداخت می‌شود که صرف‌نظر از تعداد کلاس‌ها معادل ۱۰۲۰ لیر ترکیه است.منبع: turklegal و ip-coster و garsconsulting و turklegal

بیشتر بخوانید :

رضا گلچین
17/ می/ 2022

دیدگاه خود را ثبت کنید

مقالات ثبت برند