شرکت های تعاونی و هرآنچه باید بدانید

شرکت های تعاونی

مزایای تاسیس شرکت های تعاونی چیست؟

طبق قانون تجارت ایران، شرکت ‌ها به ۷ دسته کلی تقسیم می ‌شوند که یکی از آن‌ ها شرکت ‌های تعاونی می باشد. این شرکت از نظر محبوبیت و تقاضا در رتبه سوم قرار دارد. هدف و مزایای تاسیس شرکت‌ های تعاونی ایجاد رفاه و آسایش برای مسئولین، شرکا و رفع نیازهای عمومی و ارائه خدمات عمومی می باشد. حال برای آشنایی بیشتر با قوانین شرکت‌ های تعاونی، مزیت ‌ها، شرایط ثبت شرکت های تعاونی و … در ادامه همراه افق نیکان باشید. اگر می خواهید شرکت تعاونی ثبت کنید این مقاله را به شما پیشنهاد می کنم.

منظور از شرکت ‌های تعاونی چیست؟

تعاون در لغت به معنای همکاری در رفع نیازمندی‌ های عمومی و همگانی می باشد. منظور از شرکت ‌های تعاونی هم شرکت ‌هایی است که نیازمندی ‌های همگانی را رفع کند و سطح کیفیت رفاهی جامعه را بالا ببرد. به عبارت دیگر افراد با تاسیس یک شرکت تعاونی به دنبال کسب درآمد، شهرت و سودآوری برای خود و دیگر اعضا نیستند بلکه به دنبال همکاری و تعاون در راستای کمک به آسایش همگانی، کاهش هزینه ‌ها و جلوگیری از مضرات احتمالی در جامعه می باشند. لازم به ذکر است که ثبت شرکت تعاونی از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی انجام شده و به ۴ دسته ی کلی زیر تقسیم می‌ شوند:
  • شرکت ‌های تعاونی‌ تولیدی
  • شرکت ‌های تعاونی توزیعی
  • شرکت ‌های تعاونی اعتباری
  • شرکت‌ های تعاونی چند منظوره
شرکت ‌های تعاونی‌ تولیدی شامل خدماتی در امور کشاورزی، دامپروری، دامداری، شیلات، پرورش زنبور عسل، پرورش و صید ماهی، عمران، صنعت، معدن و نظایر این ها می ‌باشد.شرکت ‌های تعاونی توزیعی به شرکتی که در امور مربوط به تهیه و توزیع کالا چه برای تولیدکننده و چه برای مصرف کننده و همچنین در امور تهیه مسکن برای اعضاء در زیر مجموعه ‌های کارگری، کارمندی و آزاد فعالیت دارد؛ گفته می ‌شود. منظور از شرکت ‌های تعاونی اعتباری، شرکت ‌هایی است که برای رفع نیاز شرکا تاسیس می ‌شود. شرکت ‌های تعاونی چند منظوره هم امکان ارائه تعاون‌های گسترده ای را فراهم می‌ کند. از جمله گرایش ‌های شرکت‌ های چند منظوره می ‌توان به کشاورزی، صنعتی، مسکن، معدنی، خدماتی، اعتبار، حمل و نقل اشاره کرد.

قوانین ثبت شرکت های تعاونی شامل چه مواردی می باشد؟

شرکت ‌های تعاونی برای یک مدت زمان نامحدودی به جهت رفع نیازهای شرکا و ارتقا سطح وضعیت مالی و رفاهی عمومی تاسیس می ‌شود. اما تاسیس چنین شرکتی همچون شرکت ‌های دیگر دارای قوانین خاصی می ‌باشد. از جمله قوانین تاسیس شرکت‌ های تعاونی می ‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
  • تعداد شرکا برای تاسیس و ثبت شرکت تعاونی حداقل باید هفت نفر باشد؛
  • دو سوم از شرکا باید در موضوع شرکت به طور تخصصی حرفه ای مشغول باشند؛
  • برای تاسیس شرکت تعاونی حداقل صد میلیون تومان به عنوان سرمایه اولیه در نظر گرفته شود؛
  • اعضای شرکت تعاونی باید دارای تابعیت جمهوری اسلامی ایران باشند؛
  • شرکا نباید دارای هیچگونه ممنوعیت قانونی و ورشکستگی به تقصیر باشند؛
لازم به ذکر است که ارائه گواهی عدم سوء پیشینه کیفری در کلاهبرداری، جرایم مربوط به اختلاس و گواهی عدم ورشکستگی اعضای هیئت مدیره به اداره تعاون، جهت ثبت شرکت تعاونی ضروری می باشد. علاوه بر این درخواست کتبی تعهد رعایت مقررات اساسنامه تعاونی، گواهی عدم عضویت در مجموعه های محارب و گواهی عدم عضویت در شرکت تعاونی یکسان نیز لازم می باشد.

مزایای شرکت ‌های تعاونی چیست؟

از مزایای تاسیس شرکت های تعاونی به طور کلی می ‌توان به فعالیت ‌هایی گسترده و موثر در حوزه ‌های تولید، توزیع، مصرف، مسکن و کشاورزی اشاره کرد. اما به طور جزئی ‌تر مزایای شرکت ‌های تعاونی شامل موارد زیر می ‌شود:
  • با تاسیس شرکت های تعاونی خدمات با قیمتی ارزان تری ارائه می ‌شود؛
  • واسطه ‌ها و دلالان بین تولید کننده و مصرف کننده حذف می‌ شود؛
  • فرصت ‌های شغلی زیادی ایجاد شده و میزان درصد معضل بیکاری کمتر می‌ شود؛
  • حمایت ‌های دولتی و منابع مالی به طور عادلانه بین همگان توزیع می ‌شود؛
  • امکان توانمند سازی نیروهای انسانی عالی الخصوص کارآفرینان فراهم می‌ شود؛
  • منابع مردمی به جهت بهره گیری در تولید و اشتغال نیز تجمیع می ‌یابد؛
  • از توزیع ناعادلانه درآمدهای دولتی، سواستفاده، انحصار و رانت‌خواری جلوگیری می‌ شود؛
  • مشارکت ‌های عمومی جهت فعالیت های اجتماعی و اقتصادینظارت می ‌شود و مورد حمایت قرار می‌ گیرد؛
  • جهت بهره ‌گیری از سرمایه‌ های اجتماعی بستر مناسبی فراهم می ‌شود؛
  • گروه ‌های جوان و فارغ التحصیلان جهت استفاده حداکثری از توامندی آن ها و حمایت از ان ها؛
از دیگر مزایای شرکت های تعاونی ‌ها می ‌توان به نقش پررنگ آن‌ ها در حوزه ‌های تولید کالاهای عمومی، تامین منابع مالی خرد، تامین خدمات رفاهی برای بخش‌ های روستایی کشور؛ نگهداری زیرساخت‌ های عمرانی کشور، کاهش سطح فقر و … اشاره کرد.

مزیت ‌هایی که برای خود شرکت‌ های تعاونی ایجاد می ‌شود

شرکت ‌های تعاونی به جهت ایجاد رفاه همگانی هزینه بیمه و مالیات به میزان ۲۰ درصد الی ۲۵ درصد کاهش می‌ یابد. همچنین متقاضی از هزینه‌ های ثبت شرکت تعاونی در اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی معاف می ‌شود.از دیگر مزیت ‌هایی که تاسیس شرکت ‌های تعاونی برای خود متقاضی و شرکا دارد؛ می ‌توان به کمک بلاعوض و دریافت تسهیلات قرض الحسنه و همچنین پرداخت یارانه سود تسهیلات بانکی و دریافت وام جهت سرمایه گذاری اولیه برای راه اندازی شرکت تعاونی اشاره کرد. لازم به ذکر است که به دلیل ارزشمند بودن شرکت‌ های تعاونی و حمایت از راه اندازی و گسترش چنین شرکت ‌های، بانک توسعه تعاون به میزان ۷۰ % از منابع مالی خود را به کلیه متقاضیان شرکت‌ های تعاونی اختصاص داده است.

آخرین سخن درباره شرکت های تعاونی

در این مقاله شما را با برخی از مزایای ثبت شرکت تعاونی آشنا کردیم. در صوتری که شما نیز تمایل دارید کسبو کار خود را در این حوزه شروع کنید پس به شما پیشنهاد می کنم همین حالا با شماره های درج شده در سایت افق نیکان تماس حاصل فرمایید و از مشاوره کارشناسان ما بهره مند شوید. ما همیشه در پی ان هستیم که شما را در کسب وکارتان حمایت کنیم.
بیشتر بخوانید :
رضا گلچین
17/ سپتامبر/ 2021

دیدگاه خود را ثبت کنید

مقالات دانش بنیان

شرایط اعطای وام به شرکت‌های دانش‌بنیان
مقالات دانش بنیان
12/ اکتبر/ 2018
حمایت‌های کانون پتنت ایران از ثبت برند شرکت‌های دانش‌بنیان
مقالات ثبت برند مقالات دانش بنیان
16/ ژوئن/ 2018
استعلام ممنوع الخروجی چگونه است؟
استعلام ممنوع الخروجی چگونه است؟
مقالات دانش بنیان
30/ اکتبر/ 2021