ثبت شرکت رایانه ای صفر تا صد

ثبت شرکت رایانه ای

بهترین راهنمای ثبت شرکت رایانه ای

شرکت ‌های رایانه ‌ای یا همان کامپیوتری به شرکت‌ هایی گفته می ‌شود که موضوع فعالیت آن ها، ارائه خدمات سخت افزاری و نرم افزاری می باشد. تعداد متقاضیان برای ثبت چنین شرکت‌ هایی به دلیل توسعه ی تکنولوژی و فعالیت های الکترونیکی، روز به روز در حال افزایش می باشد. حال در صورتی که شما هم به فکر ثبت شرکت اینترنتی و رایانه ای افتاده اید و می‌ خواهید در مورد مراحل، شرایط، مدارک مورد نیاز و نکات مهم در مورد ثبت چنین شرکت ‌هایی اطلاعات کاملی کسب کنید؛ پس در ادامه همراه افق نیکان باشید.

وظایف و حیطه کاری شرکت الکترونیکی

حوزه فعالیت شرکت ‌های الکترونیکی بر پایه ی خدمات سخت افزاری و نرم افزاری بنا شده است. شرکت‌ های رایانه ای باید بتوانند تمامی امور مربوط به نرم افزار و سخت افزار از جمله، طراحی و تولید، نصب و راه اندازی، پشتیبانی ۲۴ ساعته، توسعه برنامه ‌ها و سیستم های سخت افزاری و آموزش کار با آن را از صفر تا صد به انجام برسانند. اما به طور کلی می ‌توان ثبت شرکت های کامپیوتری را در ۴ بخش کلی زیر تقسیم کرد:
  • ثبت شرکت رایانه ای مبنی بر تولید قطعات سخت افزاری و پردازش کننده
  • ثبت شرکت رایانه ای مبنی بر ساخت نرم افزارهای تولید،پردازش، ویرایش اطلاعات
  • ثبت شرکت رایانه ای مبنی بر ساخت نرم افزارهای مدیریت سخت افزار
  • ثبت شرکت رایانه ای مبنی بر تولید محتوای آموزشی
اما قبل از شروع فعالیت شرکت، شرکت باید مجوزهای لازم را دریافت نموده و مراحل ثبت شرکت رایانه ای خود را طی نماید.

ثبت شرکت رایانه ای در نظام صنفی رایانه ای استان به چه صورت است؟

طبق قوانینی که در ۱۳۷۶ در حوزه ثبت شرکت اینترنتی به تصویب رسیده است؛ متقاضی جهت ثبت شرکت رایانه ای باید به نام شرکت را پس از ثبت در اداره ثبت شرکت‌ ها، در نظام صنفی رایانه ای به ثبت برساند. لازم به ذکر است که شرکت ‌هایی که قبل از تشکیل نظام صنفی رایانه‌ ای استان یعنی قبل از سال ۱۳۷۶ تاسیس شده‌ اند، موظف هستند که نسبت به عضویت در نظام صنفی رایانه ‌ای و دریافت مجوز فعالیت اقدام نمایند. در غیر این صورت آن شرکت در استان غیرمجاز اعلام خواهد شد.

شرایط ثبت شرکت رایانه ای چیست؟

ثبت شرکت رایانه ای همانند ثبت دیگر شرکت ‌ها، مراحل و شرایط خاص خودش را دارد. در صورتی که قصد تاسیس و ثبت شرکت الکترونیکی دارید؛ پس ابتدا به شرایط زیر دقت کنید. تا از داشتن شرایط مربوطه مطمئن شوید.مطابقت داشتن موضوع فعالیت شرکت رایانه ایموضوع فعالیت شرکت رایانه ای باید مطابق با یکی از فعالیت ‌های درج شده باشد و در اساسنامه شرکت کامپیوتری نوشته شود. به طور مثال موضوع فعالیت یک شرکت رایانه ای می ‌تواند طراحی و تولید نرم افزارهای حسابداری و توسعه و پشتیبانی آن باشد. و یا در مثالی دیگر، موضوع فعالیت، می ‌تواند طراحی اپلیکیشن و سایت باشد. لازم به ذکر است شرکتی که محصول یا خدمات را از طریق راه‌ های الکترونیکی عرضه می ‌کند؛ جز شرکت الکترونیکی محسوب نمی ‌شود.

سابقه مدیران عاملان شرکت رایانه ای باید چگونه باشد؟

 مدیر عامل شرکت رایانه ای باید حداقل دارای مدرک کارشناسی ارشد کامپیوتر باشد. در صورتی که او دارای مدرک دیپلم کامپیوتر است؛ پس باید ۸ الی ۱۰ سال در زمینه فناوری اطلاعات و امور خدمات نرم افزاری و سخت افزاری فعالیت مستمر داشته باشد. در صورتی که مدرک مدیر عامل شرکت، فوق دیپلم کامپیوتر باشد؛ میزان سابقه وی در حوزه کامپیوتر به ۴ سال هم کفایت می‌ کند. در صورتی که مدرک مدیر عامل فوق دیپلم باشد اما مرتبط با رشته کامپیوتری نباشد؛ پس مدیر عامل باید دارای ۶ سال سابقه در حوزه فناوری اطلاعات باشد. اگر هم دارای لیسانس با رشته ‌های مرتبط با کامپیوتر باشد؛ سابقه وی به سه سال کاهش می ‌یابد.لازم به ذکر است که سوابق مدیران باید قابل تشخیص و بررسی باشد؛ در غیر این صورت عمل ثبت شرکت رایانه ای دچار مشکل می ‌شود.

محل شرکت رایانه ای باید چگونه باشد؟

یکی دیگر از شرایط ثبت شرکت رایانه ای، این است که محل دفتر اصلی شرکت رایانه ای می ‌بایست در همان استانی باشد که متقاضی برای اخذ مجوز به نظام صنفی همان استان رجوع کرده است. در صورتی که شرکت در استان ‌های دیگر به ثبت رسیده است؛ پس از دریافت مجوز فعالیت معاف می‌ شود و به محض عضویت در نظام صنفی استان مورد نظر، مجوز فعالیت در همان استان هم دریافت خواهد کرد. 

مدارک ثبت و مجوز فعالیت شرکت رایانه ای چیست؟

  • ارائه کپی آخرین آگهی تاسیس شرکت رایانه ای در روزنامه رسمی
  • ارائه کپی آخرین آگهی تغییرات شرکت رایانه در روزنامه رسمی
  • ارائه کپی برگه احراز صلاحیت شرکت و رتبه بندی آن بر اساس شورای عالی انفورماتیک
  • ارائه کپی شناسنامه مدیر عامل و دیگر اعضای هیئت مدیره
  • ارائه کپی کلیه مدرک تحصیلی مدیر عامل شرکت متقاضی
  • ارائه کپی آخرین اظهارنامه مالیاتی
  • ارائه کپی اساسنامه شرکت متقاضی
  • ارائه کپی لیست بیمه در صورت تازه تاسیس بودن شرکت
لازم به ذکر است که شرکت ‌های رایانه ای وظیفه دارند که پایان هر سال اطلاعات و مدارک زیر را به طور شفاف برای اداره نظام صنفی رایانه ‌ای استان خود ارسال کنند.
  • تغییرات اساسنامه و آگهی آن در روزنامه رسمی
  • اظهارنامه مالیاتی سالیانه
  • فرم خود اظهاری مرتبط با فعالیت‌ های شرکت
در صورتی که شرکتی ظرف حداکثر شش ماه پس از پایان سال مالی مدارک لازم را به سازمان نظام صنفی استان ها ارسال نکند؛ قطعا از سوی این سازمان اخطار دریافت کرده و پس از ۲ ماه فعالیت های آن شرکت به صورت موقت تا زمان ارسال مدارک متوقف خواهد شد.

آخرین سخن درباره ثبت شرکت رایانه ای

در صورتی که شما نیز می خواهید در شرکت های رایانه ای فعالیت داشته باشید می توانید مراحل ثبت شرکت رایانه ای یا همان ثبت شرکت کامپیوتری خود را به کارشناسان با تجربه افق نیکان بسپارید. ما همیشه در پی آن هستیم که شما را در رسیدن به اهداف تان همراهی کنیم. پس می توانید جهت ثبت شرکت با شماره های درج شده در سایت افق نیکان تماس حاصل فرمایید.

بیشتر بخوانید :

ثبت برند و هرآنچه باید درباره آن بدانید. ثبت اختراع و هرآنچه راجب به آن باید بدانید. دانش بنیان و هرآنچه باید درمورد این شرکتها باید بدانید. ثبت بین المللی برند چگونه امکان پذیر است؟
رضا گلچین
3/ اکتبر/ 2021

دیدگاه خود را ثبت کنید

ثبت شرکت