پرسش و پاسخ راه اندازی شرکت های دانش بنیان

پرسش های متداول شرکت های دانش بنیان

شرکت ‌های دانش ‌بنیان، به شرکت و یا موسسات خصوصی و یا تعاونی گفته می ‌شود که به جهت افزایش سطح علم کشور، هم افزایی ثروت و توسعه اقتصاد ملی بر پایه دانش تاسیس شده اند. ما در مقاله ای جداگانه در مورد شرکت دانش بنیان و موضوع نحوه ثبت نام، شرایط ، مدارک و … پرداخته ایم؛ اما قصدمان از ایجاد این محتوا، رسیدگی به پرسش های متداول شرکت های دانش بنیان می باشد. اکنون در صورتی که قصد تاسیس چنین شرکت‌ هایی دارید؛ پس برای اینکه با رایج ‌ترین سوالات درباره شرکت ‌های دانش بنیان به طور کامل آشنا شوید؛ در ادامه همراه افق نیکان باشید.

لیست ۹ پرسش متداول در مورد تاسیس شرکت‌ های دانش بنیان

1- مراحل ثبت نام شرکت ‌های دانش‌ بنیان چگونه است؟

برای اطلاع دقیق از روند ثبت نام شرکت‌ های دانش بنیان می ‌توانید به پست مرتبط در سایت افق نیکان رجوع کنید. اما برای مطالعه آیین نامه‌ ها و قوانین ثبت شرکت‌ های دانش بنیان می ‌بایست به وب سایت www.daneshbonyan.ir مراجعه کنید. شما می توانید جهت ارسال مدارک و ارزیابی صلاحیت شرایط دانش بنیان شدن شرکت متقاضی باید به آدرس http://www.reg.daneshbonyan.ir رفته و ثبت نام نمایید.

2- چه کالاهایی به عنوان محصول شرکت دانش بنیان تایید خواهد شد؟

در صورتی که شما نیز می خواهید کالای خود را در شرکت دانش بنیان ثبت نمایید پس باید بدانید چه کالایی در شرکت دانش بنیان ثبت شده است. کالاهایی که بر اساس فناوری ‌ها و تکنولوژی ‌های برتر ساخته می ‌شوند. همچنین از طرفی کار گروه تشخیص صلاحیت شرکت‌ های دانش بنیان، نوین و دانش محور شناخته شود؛ در دسته کالاهای تایید شده قرار می ‌گیرد.تولیدات شرکت ‌های دانش بنیان در حوزه های فناوری زیستی و پزشکی، دامداری و کشاورزی، صنعتی ، تکنولوژی فناوری نانو، مواد اپتیک و فوتونیک، پلیمر، قطعات و مواد پیشرفته، میکروالکترونیک، کامپوزیتها، سرامیک‌ ها، نرم افزار و سخت افزار کامپیوتر، فناوری اطلاعات و ارتباطات، تولیدات آزمایشگاهی، داروها و تجهیزات مهندسی پزشکی، تجهیزات هوافضا و انرژی هسته ای قرار می‌ گیرند.

3- چه خدماتی جز خدمات شرکت‌ های دانش بنیان محسوب می‌ شود؟

اگر شما نیز می خواهید خدمات خود را جزو شرکت های دانش بنیان ثبت نمایید پس باید بدانید کدام خدمات در شرکت های دانش بنیان ثبت می گردد. خوب است بدانید که کلیه خدماتی که دانش محور بوده از سوی کار گروه مربوطه تایید خواهد شد. علاوه بر این خدمات جانبی از جمله: نصب، تعمیر، سرویس و نگهداری تخصصی که مربوط به کالا می ‌باشد؛ هم جز خدمات مورد تایید کارگروه محسوب می ‌شود. اما به طور کلی خدمات شرکت ‌های متقاضی باید توسط تیمی خبره، به واسطه دانش و تحقیق بالا ایجاد شوند. همچنین امکان کپی کردن آن سخت و پیچیده باشد.4- آیا ثبت شرکت در اداره مالکیت معنوی ضروری می باشد؟بله در قدم اول جهت تاسیس شرکت دانش بنیان باید شرکت در اداره مالکیت معنوی به ثبت رسیده باشد و نام آن در آگهی روزنامه رسمی منتشر شده باشد؛ پس از آن برای تشخیص صلاحیت دانش بنیان بودن شرکت در اداره مربوطه ثبت نام کنند. روند ثبت شرکت های دانش بنیان در اداره ثبت شرکت ها همانند شرکت های عادی و حقوقی می باشد. مدارک و مراحل هیچ تفاوتی با هم ندارند. 5- ثبت نام اشخاص حقیقی در سامانه ثبت شرکت های دانش بنیان امکان پذیر است؟خیر، متقاضیان شرکت ‌های دانش بنیان باید از نوع حقوقی می باشند و برای ثبت رسمی و اخذ شناسه ملی نسبت به ثبت شرکت حقوقی اقدام نمایند.6- آیا دانشگاه‌ ها می ‌توانند در تاسیس شرکت‌ های دانش بنیان مشارکت داشته باشند؟بله. بر اساس ماده ۴۳ قانون ثبت شرکت ها، که در تاریخ ۴/۱۲/۹۳، به تصویب رسید؛ دانشگاه ‌ها و موسسات آموزشی دولتی و آزاد برای مشارکت در تاسیس شرکت‌ های دانش بنیان مجاز می باشند. البته باید بگوییم که حداکثر چهل ‌و نه درصد (۴۹%) سهام شرکت به دانشگاه‌ ها و یا موسسه آموزشی پژوشی تعلق می ‌گیرد و مابقی آن جز سهام اعضای تیم یعنی دانشجویان و اعضای هیئت مدیره محسوب می ‌شود. که به طور مساوی بین تک تک اعضا تقسیم خواهد شد.7- آيا شركت ‌‌‌های دولتی هم می ‌توانند به عنوان شرکت ‌های دانش بنیان ثبت نام کنند؟خیر. کلیه شرکت ‌های دولتی و یا موسسات عمومی که در اختیار دولت هستند؛ نمی‌ توانند به عنوان شرکت ‌های دانش بنیان فعالیت داشته باشند؛ همچنین شرکت ‌های غیر دولتی و خصوصی که بیش از ۵۰ درصد سهام به دولت تعلق دارد؛ مشمول حمایت نشده و دانش بنیان نخواهند شد.8- آيا انجام فرايند تشخیص صلاحيت شركت های دانش بنیان از سوی کارگاه مستلزم پرداخت هزينه می ‌باشد؟خیر، شرکت ‌های دانش بنیان فقط در مرحله ثبت شرکت در اداره مالکیت معنوی باید هزینه ای پرداخت نمایند. اما جهت ارزیابی صلاحیت دانش بنیان بودن شرکت، نیازی به پرداخت هیچ هزینه نخواهد بود. چرا که همه ی هزینه ‌ها از سوی معاونت علمی و فناوری کشور پرداخت می ‌شود.9- شرایط تحصیلات متقاضی شرکت دانش بنیان چیست؟اعضای شرکت دانش بنیان حتما باید دارای مدرک کارشناسی، کارشناسی‌ارشد و یا دکتری تخصصی باشند. مدارک اعضا باید مورد تایید د وزارت علوم، وزارت درمان و پزشکی، وزارت تحقیقات و فنّاوری؛ وزارت بهداشت و یا شورای عالی انقلاب فرهنگی باشد.لازم به ذکر است که از زمان دانش‌آموختگی اعضای شرکت متقاضی نباید بیش از سه سال گذشته باشد. در صورتی که دانش آموخته ‌ای در خارج از کشور تحصیل کرده؛ از سه سال به ۶ سال تغییر می ‌کند. دقت داشته باشید که دانشجویان دورۀ دکتری که به تازگی با موفقیت دفاع خود را طی کرده اند؛ در صورت موافقت استاد راهنما می ‌تواند عضو اعضای شرکت دانش بنیان باشند. لازم است بگوییم که دو سوم اعضای شرکت متقاضی باید دارای حداقل سه سال سابقه کار در حوزه مدیریت و یا فعالیت شرکت باشد.

آخرین سخن

ما در این مقاله تلاش کردیم به سوالات متداول شما در زمینه شرکت های دانش بنیان جواب دهیم. اما در صورتی که سوال بی جوابی در ذهن دارید می توانید در بخش کامنت  ها با ما در میان گذارید. یا با شماره های درج شده در سایت افق نیکان تماس حاصل فرمایید.

بیشتر بخوانید :

ثبت برند و هرآنچه باید درباره آن بدانید. ثبت اختراع و هرآنچه راجب به آن باید بدانید. دانش بنیان و هرآنچه باید درمورد این شرکتها باید بدانید. ثبت بین المللی برند چگونه امکان پذیر است؟
رضا گلچین
29/ سپتامبر/ 2021

دیدگاه خود را ثبت کنید

مقالات دانش بنیان