ثبت شرکت به صورت آنلاین (راهنمای کامل + مشاوره )

ثبت شرکت به صورت آنلاین

منظور از ثبت شرکت چیست؟

قبل از پرداختن به نحوه ثبت شرکت به صورت آنلاین  لازم است بدانید اگرقصد تاسیس شرکت تجاری دارید، به موجب ماده 195 قانون تجارت باید آن را به ثبت برسانید. در صورتی که شرکت تجاری بدون آن که به ثبت برسد اقدام به انجام فعالیت نماید، فعالیت های آن قانونی نیست. در این صورت مراجع صلاحیتدار می توانند از ادامه فعالیت آن جلوگیری کنند. در مقابل ثبت شرکت مزایای زیادی دارد که در ادامه به برخی از آنها اشاره می کنیم:
  • با ثبت شرکت، توافقاتی که میان شرکا در مورد اساسنامه، شرکتنامه و دیگر اسناد صورت گرفته، رسمی شده و هیچ یک از آنها نمی تواند نسبت به آن ادعای نا آگاهی کند.
  • گرفتن اعتبارات و مجوزهایی مثل وام از نهادهای دولتی مشروط به ثبت شرکت است. همچنین حق حضور در مزایدات و مناقصات نیز تنها در صورت ثبت شرکت بوجود می آید.
  • ثبت شرکت موجب می شود حق و تکالیف هر کدام از اعضای شرکت معلوم و قانونی بوده و از این حیث، مشارکت و همکاری را بالا خواهد برد.
  • اشخاصی که طرف قرارداد شرکت هستند، با آسودگی خاطر و رغبت بیشتری نسبت به انجام معاملات با شرکت اقدام می کنند.
  • در ادامه خواهید دید که با ثبت شرکت، نام شرکت در روزنامه کثیرالانتشار آگهی می شود و از این جهت سهامداران و معامله کنندگان با آگاهی از کم و کیف سرمایه شرکت و حدود مسئولیت هر یک از شرکا اقدام می کنند.

ثبت شرکت به صورت آنلاین

مطابق با قوانین و مقررات جاری، در حال حاضر ثبت شرکت به دو صورت حضوری و آنلاین صورت می گیرد. ثبت حضوری شرکت، مستلزم مراجعه حضوری به اداره ثبت شرکت ها و ارائه عین مدارک و اسناد لازم است. اما با فراهم شدن امکان ثبت شرکت به صورت آنلاین، دیگر نیازی به مراجعه حضوری نبوده و تنها با مراجعه به سامانه اینترنتی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور به نشانه https://irsherkat.ssaa.ir می توان نسبت به ثبت شرکت اقدام کرد. شایان ذکر است که علاوه بر ثبت شرکت به صورت آنلاین، با مراجعه به این سامانه می توان تشکیلات و موسسات غیر تجاری موضوع ماده 584 قانون تجارت را نیز به ثبت رساند. منظور از این موسسات، تشکیلاتی است که جهت اهداف غیر تجاری، مثل فعالیت های دانش بنیان، یا امور خیریه و … تشکیل می شوند، اعم از این که شریکان آن قصد انتفاع داشته یا نداشته باشند.ثبت شرکت به صورت آنلاین نسبت به ثبت حضوری شرکت سهولت بیشتری دارد و کم هزینه تر است. با فراهم آمدن امکان ثبت شرکت به صورت آنلاین، دیگر نیازی نیست تقاضانامه شما تنها در پایتخت مورد بررسی قرار بگیرد، تقاضای ثبت شرکت به صورت آنلاین سریع تر از روش حضوری به انجام می رسد و از حیث صرفه جویی در زمان نیز مناسب تر است.

راهنمای ثبت شرکت به صورت آنلاین در اداره ثبت شرکت ها

این نوشتار راهنمای ثبت شرکت به صورت آنلاین در اداره ثبت شرکت ها است. در ادامه مراحل و نحوه ثبت شرکت به صورت آنلاین را مورد بررسی قرار می دهیم:
  • گام اول؛ وارد سامانه اینترنتی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور به نشانه https://irsherkat.ssaa.ir شوید.
  • گام دوم؛ شما در صفحه تاسیس شخصیت حقوقی قرار دارید، بر روی پذیرش درخواست تاسیس شخصیت حقوقی کلیک کنید و در پنجره باز شده نوع شرکت یا موسسه غیر تجاری را که قصد ثبت کردن آن را دارید انتخاب کنید.
  • گام سوم؛ در اینجا شما باید اطلاعات متقاضی ثبت شرکت را وارد کنید. منظور مشخص کردن استان واحد ثبتی، شهرستان واحد ثبتی، مدت فعالیت شرکت، شماره تماس و آدرس است.
  • گام چهارم؛ پس از آن شما باید برای شرکت نام انتخاب کنید. شما می توانید پنج نام برای شرکت انتخاب کنید و به ترتیب اولویت در این صفحه آن ها را وارد کنید. در صورتی که یکی از نامی با اولویت بالاتر پذیرفته شود، نام های پایین تر پذیرفته نخواهند شد.
  • گام پنجم؛ در اینجا باید موضوع فعالیت شرکت را مشخص کنید. موضوع فعالیت ممکن است گوناگون باشد و معمولاً به موجب اساسنامه تعیین می شود. شرکت های خدماتی، شرکت های دانش بنیان، شرکت های صنعتی و … از اقسام شرکت ها هستند.
  • گام ششم؛ در این مرحله با توجه به نوع شرکت (سهامی، تضامنی، مسئولیت محدود و …) سرمایه شرکت معلوم می شود.
  • گام هفتم؛ شما در این مرحله باید اطلاعات مربوط به مدیران شرکت را ثبت کنید. اگر شرکت دارای هیات مدیره باشد، نام اعضا و مدیر عامل باید قید گردد. مدیران شرکت مطابق با قانون مجازات اسلامی نباید محکومیت کیفری با آثار تبعی داشته باشند.
  • گام هشتم؛ در صورتی که شرکت دارای شعب متعدد است نام شعب باید در این مرحله قید گردد.
  • گام نهم؛ چاپ آگهی ثبت شرکت در روزنامه کثیر الانتشار.

نکات کلیدی در مورد ثبت شرکت به صورت آنلاین

نحوه ثبت شرکت به صورت آنلاین به این صورت است که متقاضی تا سه ماه بعد از بررسی و تایید نام شرکت از طریق سامانه، میتواند مدارک مورد نیاز در خصوص نام پیشنهادی از جمله اساسنامه را در سایت بارگذاری کرده و اقدام به اخذ مجوزهای لازم و افتتاح حساب بانک، مدارک و اطلاعات لازم را به اداره ثبت شرکت ها ارسال کند.پس از آن کارشناس حقوقی اداره ثبت شرکت ها مدارک را بررسی می کند. در صورتی که در مدارک نقصی وجود داشت، به متقاضی اعلام می شود که نسبت به رفع اشکال و اصلاح مدارک اقدام لازم به عمل آورد. در صورتی که درخواست ثبت شرکت رد شود متقاضی از طریق «پیامک کوتاه» باخبر خواهد شد. البته وی می تواند با مراجعه به سامانه ثبت شرکت نیز نسبت به این موضوع آگاهی یابد.در مورد نحوه ثبت شرکت به صورت آنلاین برای کسب آگاهی از اطلاعات مرتبط با نحوه تنظیم درخواستها و مدارک لازم، شیوه نامه ها و بخشنامه ها و نحوه اجرای ثبت شرکت ها و اطلاع رسانی های به روز می توان با مراجعه به پایگاه اطلاع رسانی ثبت شرکتها به آدرس https://sherkat.ssaa.ir  اقدام کرد. در صورتی که به هر دلیلی از ادامه فعالیت شرکت منصرف شده و تصمیم به انحلال آن گرفتید می توانید در صفحه اصلی سامانه ثبت شرکت ها وارد گزینه انصراف از درخواست شده و با وارد کردن اطلاعات شرکت انصراف خود از ادامه فرایند ثبت شرکت را ارائه دهید.

بیشتر بخوانید :

رضا گلچین
3/ آوریل/ 2022

دیدگاه خود را ثبت کنید

ثبت شرکت