ثبت شعبه شرکت (صفر تا صد)

Company branch registration

کسب و کارهای ایرانی روز به روز بیشتر به دنبال توسعه تجارت خود هستند. امروزه مدیریت یک کسب و کار به لطف ابزارهای مختلف موجود که به شما امکان می دهند تا در یک بازار جهانی فعالیت و رقابت کنید، ساده تر شده است. برای دستیابی به این پیشرفت در تجارت، راحت ترین راهی که می توانید انتخاب کنید، تاسیس یک شعبه شرکت داخلی و یا شرکت فرعی است. اغلب افراد این دو اصطلاح را با هم اشتباه می‌گیرند. زیرا هر دو افق های کسب و کار شما را گسترش می دهند تا بتوانید بازارهای جدیدی را تصرف کنید. با این حال بین شعبه شرکت و شرکت فرعی نه تنها در ابعاد حقوقی و مالی، بلکه در زمینه چیدمان، تشکیلات و اهداف نیز تفاوت زیادی وجود دارد.

شرکت فرعی چیست؟

شرکت فرعی یک هویت قانونی مستقل از شرکت مادر است. کنترل شرکت فرعی بر عهده شرکت اصلی است زیرا درصد عمده ای از سهام و سرمایه شرکت را در اختیار دارد اما با این حال شرکت فرعی، تابعه مستقلی از شرکت مادر به شمار می رود.

شعبه شرکت چیست؟

شعبه شرکت درواقع همانطور که از نامش مشخص است، شعبه ای از شرکت مادر است که در منطقه دیگری واقع شده. با توجه به اینکه شعبه شرکت بخشی از شرکت اصلی به شمار می رود، پس فعالیت هایی مشابهی با شرکت مادر در بازار انجام می دهد و کاملا وابسته به شرکت مادر است. مهمترین تفاوت های بین شرکت فرعی و شعبهحال که تعریف هر دوی این موارد را می دانید باید این موضوع را در نظر بگیرید که کدام یک از آنها برای گسترش افق های تجاری شرکت شما مناسب تر است؟ پاسخ بسته به علایق شما متفاوت خواهد بود. قبل از انتخاب باید تفاوت های بین شرکت فرعی و شعبه را در نظر بگیرید. این تمایزات بر اساس جنبه‌های حقوقی و مالی خاصی تنظیم می‌شوند. پس در هنگام انتخاب شیوه ی مورد نظر خود برای گسترش کسب و کارتان، توجه به بهترین گزینه ای که با نیازهای تجارت و شرکت شما مطابقت دارد، ضروری است. – شخصیت حقوقی شرکت های فرعی همانطور که در بالا ذکر شد مستقل از شرکت اصلی هستند و به همین دلیل دارای شخصیت حقوقی و نام متفاوتی با شرکت اصلی می باشند. به این ترتیب آنها استقلال خود را حفظ می کنند. در مقابل، شعبه ها شرکت متفاوتی نیستند و مستقل از شرکت مادر کار نمی کنند. پس شخصیت حقوقی مستقل و متفاوتی نیز ندارند. شعبه ها می توانند توسط کارآفرینان یا شرکت های تجاری ایجاد شوند اما همیشه به شرکت اصلی وابسته خواهند بود. – مدیریت و مسئولیت ها در شرکت های تابعه و فرعی، مسئولیت برای شرکت مادر محدود است و این به دلیل استقلالی است که شرکت های فرعی از آن برخوردارند. آنها می توانند فعالیت هایی را انجام دهند که با حیطه فعالیت های شرکت مادر متفاوت باشد. به همین دلیل شرکت فرعی نسبت به بدهی های خود مسئول است و شرکت اصلی را در این زمینه، تحت تأثیر قرار نمی دهد. مجمع عمومی صاحبان سهام، مسئولیت اداره شرکت فرعی را بر عهده خواهد داشت. از سوی دیگر، در شعبه شرکت، مسئولیت و اختیارات نامحدودی برای شرکت اصلی وجود دارد. بدهی های احتمالی از آنجایی که بستگی به فعالیت شعبه دارد، اجباراً توسط شرکت اصلی و بدون محدودیت تقبل خواهد شد. به همین دلیل است که مدیر شعبه به عنوان نماینده ای از شرکت مادر در آن مشغول به کار خواهد بود. حال این موضوع که بخواهید تجارت خود را با استفاده از یک شرکت فرعی و یا یک شعبه از شرکت گسترش دهید، بستگی به نیاز و شرایط شما و تجارتتان دارد. در ادامه به ارائه ی مطالب بیشتری در مورد شعبه شرکت و مراحل ثبت آن در ایران می پردازیم.

ثبت شعبه شرکت

تا به اینجا متوجه شدیم که شعبه شرکت، زیر شاخه ای از شرکت مادر است که توسط نماینده ای از آن اداره می شود. انواع شعبه ها به دو دسته تقسیم می شوند: – شعبه داخلی – شعبه خارجی شعبه شرکت داخلی

Figure 1 شعبه شرکت داخلی

تعریف شعبه داخلی طبق ماده 2 آئین نامه اجرایی قانون این است که شعبه شرکت داخلی، یک واحد محلی است که کاملا تابع شرکت اصلی بوده و مستقیما وظایفی را از طرف شرکت مادر در محل استقرار خود به انجام می رساند. همین وابستگی سبب می شود تا شناسه ی ملی‌ای که به آن تخصیص می یابد نیز غیرمستقل بوده و مرتبط با شرکت مادر باشد. شعبه داخلی در منطقه ای خارج از محل قرارگیری شرکت اصلی مستقر می شود. در صورتی که در هنگام ثبت شرکت، برای ثبت و ایجاد شعبه برای آن نیز اقدام کنید مراحل ثبت کوتاه تر خواهد شد. اما ثبت شعبه برای شرکت های ثبت شده نیز ممکن است. این سرمایه داران و سهام داران شرکت هستند که سرمایه و منابع مالی مورد نیاز برای تاسیس شعبه یا شعبات شرکت را فراهم می کنند و خود آنها نیز به عنوان مالکین و صاحبان شعبه شناخته می شوند. در صورتی که در فعالیت های هر شعبه تخلف یا خطایی مشاهده شود، شعبه منحل خواهد شد. به همین دلیل باید کاملا زیر نظر شرکت مادر مشغول به کار و فعالیت باشند. همانطور که پیش تر هم گفته شد، مسئولیت فعالیت های شعبه شرکت بر عهده شرکت اصلی است اما به هر حال خود شعبه نیز باید در حیطه اختیاراتش، پاسخگوی عملکرد کارکنان و مسئولان شعبه باشد.

شعبه شرکت خارجی

منظور از شعبه خارجی شرکت، شعبه ای از شرکت است که در کشورهای دیگر جهت گسترش فعالیت تجاری در ابعاد بین المللی ایجاد می شود. شرکت های خارجی نیز می توانند برای احداث و ثبت شعبه ای از شرکت خود در ایران، اقدام نمایند.

مراحل ثبت شعبه شرکت

برای ثبت شعبه شرکت داخلی ابتدا باید یک صورتجلسه تنظیم نمایید. با توجه به اینکه شرکت توسط هیات مدیره اداره شود یا خیر، این صورت جلسه می تواند به عنوان صورتجلسه ی هیئت مدیره و یا صورتجلسه مجموع عمومی فوق العاده، تنظیم شود. تمامی اعضای هیئت مدیره باید این صورتجلسه را امضا کرده باشند. صورتجلسه به کارشناس مربوطه ارائه شده و تمامی اطلاعات با دقت به ثبت سیستمی می رسند. در نهایت تمامی مدارک مورد نیاز به علاوه ی این صورتجلسه به سازمان ثبت شرکت ها ارسال خواهد شد تا کارشناسان نظر نهایی خود را اعلام نمایند. مالیات شعبه شرکت مسائل مالیاتی بیشتر برای شعبی مطرح می شوند که متعلق به شرکت هایی خارج از ایران هستند. شعب خارجی موجود در ایران باید با توجه به قوانین مالیاتی ایران مشغول به کار باشند. همانطور که شعب خارجی شرکت های ایرانی نیز باید عملکردی مطابق با قوانین مالیاتی کشوری که در آن مستقر هستند داشته باشند. اما شعب داخلی پیرو قوانین مالیاتی مربوطه به شرکت مادر خواهند بود.

بیشتر بخوانید :

رضا گلچین
16/ دسامبر/ 2021

دیدگاه خود را ثبت کنید

ثبت شرکت