مهاجرت به آمریکا از طریق پناهدگی (مشاوره رایگان و تخصصی)

مهاجرت به آمریکا از طریق پناهدگی
دریافت پناهندگی در هر کشوری با مشکلات و پیچیدگی‌های بسیار زیادی همراه است. به همین خاطر در شرایط عادی نباید به مهاجرت با این شیوه فکر کرد. مهاجرت به آمریکا از طریق پناهدگی نیز مشکلات روحی و اجتماعی بسیار زیادی با خود به همراه دارد. بنابراین در وهله اول کارشناسان ما در افق نیکان به شما پیشنهاد می‌دهند تا از شیوه‌های مهاجرتی دیگری استفاده کنید. روش‌هایی نظیر شرکت در لاتاری- ثبت اختراع یا اقامت تحصیلی نتایج بهتری به همراه دارند. در این مقاله اطلاعاتی که باید در خصوص پناهندگی آمریکا بدانید به شما ارائه می‌کنیم.

دلایل اصلی پناهندگی در آمریکا چیست؟

مهم‌ترین شرط برای  مهاجرت به آمریکا از طریق پناهدگی حضور فرد پناهجو در این کشور است. بنابراین تا زمانی که در خارج از خاک آمریکا به سر می‌برید برای درخواست پناهندگی آمریکا نمی‌توانید اقدام کنید. از مهم دلایلی که افراد به آمریکا پناهنده می‌شوند می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
  • نژاد: متاسفانه هنوز موضوع نژادپرستی در برخی از کشورها از بین نرفته است. به همین دلیل بعضی از افراد در کشور خود مورد آزار و اذیت‌های نژادپرستانه قرار می گیرند. همچنین ممکن است تبعید یا تبعیض نژادی در مورد آن‌ها اتفاق افتاده باشد.
  • دین: بعضی از افراد در کشور خود آزادی حفظ دینشان را ندارند. در واقع اگر دین افراد موجب آزار و حتی آسیب و قتل افراد گردد می‌توانند برای پناهندگی اقدام کنند.
  • ملیت: افرادی که به واسطه ملیت خود در معرض خطر قرار داشته باشند نیز می‌توانند برای پناهندگی در آمریکا اقدام کنند.
  • عضویت در گروه‌های خاص اجتماعی: بعضی از گروه‌های اجتماعی در یک سری از کشورها مورد پذیرش واقع نمی‌شوند. افراد عضو این گروه‌ها نیز ممکن است بخواهند از طریق پناهندگی ساکن آمریکا شوند.

شرایط مهاجرت به آمریکا از طریق پناهندگی چیست؟

بی تردید یکی از سخت‌ترین راه‌های مهاجرت به آمریکا همین روش پناهندگی است. در واقع پناهنده‌ها بیشتر از سایر  کسانی که وارد آمریکا می‌شوند مورد بررسی قرار می‌گیرند. بعد از اینکه شخص وارد شده به آمریکا درخواست پناهندگی داد برای یک مصاحبه به اداره مهاجرت فراخوانده می‌شود. در این جلسه دلایل و مدارک پناهجو توسط مامور اداره مهاجرت در آمریکا مورد بررسی و ارزیابی قرار می‌گیرد. اگر 5 ماه از زمان درخواست پناهندگی فرد بگذرد و پاسخی دریافت نکرده باشد می‌تواند برای کار تقاضا کند. البته روال عادی رسیدگی به پرونده‌های پناهندگی در آمریکا تا 36 ماه نیز به طول می‌انجامد. در این بازه‌ی زمانی تمامی مسائل امنیتی فرد پناهنده مورد بررسی قرار خواهد گرفت. بعد از موافقت با پناهندگی، فرد می‌تواند درخواست ورود همسر و فرزندان زیر 21 سال خود را نیز مطرح نماید. همچنین بعد از گذشت زمان یک سال از تاریخ پذیرش پناهندگی امکان تقاضا برای گرین کارت وجود دارد. توجه کنید که بعد فرد بعد از دریافت پناهندگی نباید به کشور خود بازگردد. زیرا هر سفر پناهجو به کشور خود با ادعاهای مطرح شده در درخواست پناهندگی مغایرت دارد. از این رو در بازگشت به آمریکا مورد بازخواست قرار خواهد گرفت. این موضوع به قدری جدی است که امکان از دست دادن گرین کارت پناهنده وجود دارد.

اقامت پناهندگان در خاک آمریکا:

بعد از مهاجرت به آمریکا از طریق پناهندگی و پذیرش درخواست فرد باید برای اخذ اقامت خود اقدام کند. بعد از اینکه پناهنده درخواست گرین کارت نمود اداره مهاجرت برای وی یک اعلان ارسال می‌کند. زمان ارسال این اعلان نیز ممکن است تا چند هفته بعد از ثبت درخواست گرین کارت باشد. سپس یک قرار ملاقات بیومتریک از طریق USCIS برای پناهنده ترتیب داده می‌شود. در این قرار ملاقات اثر انگشت و امضا و عکس پناهجو دریافت و ثبت خواهد شد. از طریق اثر انگشت سوابق جنایی شما مورد بررسی قرار می‌گیرد. اگر فرد جرم ناقض پناهندگی آمریکا یا جنایتی مرتکب شده باشد با درخواست وی مخالف می‌گردد. در انتهای این پروسه نیز یک تنظیم وضعیت کتبی از برنامه خود دریافت خواهید کرد. تاریخ تنظیم وضعیت از اهمیت زیادی برخوردار است. این تاریخ معادل روزی است که به عنوان پناهجو وارد خاک آمریکا شده‌اید. بنابراین در گذراندن دوره 5 ساله برای تبدیل اقامت موقت به دائمی این زمان نیز محاسبه می‌شود.

شیوه‌های درخواست پناهندگی چیست؟

در طول یکسال اول ورود به خاک آمریکا باید برای درخواست پناهندگی تقاضا شود. همچین ثبت درخواست پناهندگی در آمریکا هیچ هزینه و فیسی در بر ندارد. مراحلی که فرد بعد از مهاجرت به آمریکا از طریق پناهندگی طی می‌کند به نوع درخواست وی مرتبط است. در آمریکا سه روش مختلف برای گرفتن پناهندگی وجود دارد که عبارتند از:

1- پناهندگی مثبت:

پروسه پناهندگی مثبت مناسب پناهجوهایی است که در مرحله حذف یا اخراج قرار نداشته باشند. در این شیوه افسر پناهندگی و خدمات مهاجرت ایالات متحده آمریکا پرونده را بررسی کرده و تصمیم‌گیری می‌کند.

2- مصاحبه شایستگی پناهندگی:

این روش برای کسانی که پرونده‌ی آن‌ها در مسیر حذف سریع قرار دارد مناسب است. چنانچه ترس قابل قبولی داشته باشید که روی نتیجه پرونده اثر مثبت بگذارد با افسر اداره مهاجرت در میان می‌گذارید. سپس افسر اداره مهاجرت و پناهندگی آمریکا درباره پرونده تصمیم می‌گیرد. البته پیش از تصمیم‌گیری درباره پرونده غربالگری‌های لازم برای تایید ترس مطرح شده انجام می‌گیرد.

3- پناهندگی دفاعی:

این پروسه مختص پناهجوهایی است که در جریان حذف پرونده و اخراج از خاک آمریکا در دادگاه حاضر شده‌اند. به پناهجوها در این شرایط اجازه دفاع در مقابل قاضی از پرونده پناهندگی خود داده می‌شود. این حالت زمانی رخ می‌دهد که فرد بدون ارائه اسناد صحیح وارد خاک آمریکا شده باشد. همچنین در مواقعی که پناهندگی مثبت مورد تایید واقع نشده باشد پناهندگی دفاعی گزینه پیش رو خواهد بود. گاهی اوقات نیز پلیس آمریکا فرد را به دلیل نداشتن وضعیت قانونی بازداشت می‌کند. در این شرایط به دادگاه ارجاع داده می‌شود و می‌تواند از دفاع پناهندگی برای اقامت در خاک آمریکا استفاده کند.

کلام آخر:

مهاجرت به آمریکا از طریق پناهندگی شیوه‌ای است که توصیه نمی‌شود. خطرات و مشکلات زیادی در چنین اقدام اقامتی در خاک آمریکا برای فرد پیش خواهد آمد. بنابراین مسیر پیش روی پناهنده بسیار سخت و توام با پیچیدگی‌های قانونی زیاد است. چنانچه قصد مهاجرت و اقامت در آمریکا را دارید روش‌های بهتری وجود دارد که می‌توانید امتحان کنید.

بیشتر بخوانید :

ghannadsh04@gmail.com
3/ آگوست/ 2023

دیدگاه خود را ثبت کنید

مهاجرتمهاجرت به آمریکا