ثبت شرکت هلدینگ (راهنمای کامل و کاربردی)

ثبت شرکت هلدینگ

راهنمای ثبت شرکتهای هلدینگ

شرکت هلدینگ، به شرکتی گفته می ‌شود که مالکیت سهام شرکت ‌های دیگر را در اختیار دارد. در واقع می ‌توان گفت که شرکت هلدینگ دارای چندین شرکت به عنوان زیر مجموعه است و سهامش بیش از ۵۰ درصد می ‌باشد. این شرکت با نام ‌های شرکت مادر، شرکت صاحب سهام و همچنین شرکت مالک هم شناخته شده است. ثبت شرکتهای هلدینگ همانند ثبت سایر شرکت ‌های دیگر مراحل و شرایط خاص خودش را دارد که در این محتوا به طور شفاف به این موضوع پرداخته شده است. با ما باشید تا شما را با مراحل ثبت شرکت هلدینگ بیشتر آشنا کنیم.

شرکت هلدینگ چیست؟

قبل از آنکه به سراغ مراحل و شرایط ثبت شرکتهای هلدینگ برویم؛ لازم است شما را با این شرکت و فعالیت ‌های آن آشنا کنیم. هلدینگ در لغت انگلیسی به معنای نگهداشتن می باشد. این واژه در حوزه تجارت هم تقریبا همین معنا را دارد. یعنی اینکه یک شرکت هلدینگ، چندین شرکت را در برگرفته و آن را مدیریت می ‌کند. در واقع فعالیت ‌های یک شرکت هلدینگ به صورت شرکت ‌های مختلف دسته بندی شده و همگی از سوی سهامداران هلدینگ مدیریت می‌ شود.

حیطه فعالیت شرکت هلدینگ چیست؟

شرکت مادر یا همان شرکت هلدینگ در راس هرم قرار گرفته و نقش نظارتی و تامین کنندگی مالی شاخه ‌های هرم یعنی همان شرکت ‌های فرعی را بر عهده دارد. به طور کلی شرکت های هلدینگ بیشتر مسائل و نیازهای مالی را رفع کرده و هیچ گونه نقشی در تولید ندارد در واقع در یک کلام می ‌توان گفت که شرکت ‌های هلدینگ، نقش مهمی در تامین امور مالی دارند. به عنوان مثال شرکت بریتانیایی ویرجین (Virgin) یکی از بزرگترین شرکت های هلدینگ محسوب می ‌شود که در حال حاضر در هرم خود دارای ۴۰۰ شرکت می باشد.

آشنایی با انواع شرکت ‌های هلدینگ

ثبت شرکت مادر یا همان شرکت هلدینگ به طور کلی بر ۴ دسته تقسیم می ‌شود:شرکت هلدینگ محصولی: شرکتی که تمام زیر مجموعه هایش، تابع تولید یک نوع محصول و فرآورده می باشد.شرکت هلدینگ زنجیره تامین: شرکتی که زیرمجموعه‌ هایش برای رسیدن به یک هدف در حیطه و حوزه‌ های متنوعی فعالیت دارند.هلدینگ مختلط: شرکتی که زیرمجموعه‌ ها در حوزه های متفاوتی فعالیت دارند.و در آخر شرکت هلدینگی که از یک شرکت بزرگ دیگری تبعیت می ‌کند.

اولین شرط تاسیس شرکت هلدینگ

در صورتی که قصد ثبت شرکت هلدینگ را دارید؛ قبل از هر چیز باید شرکت خود را به عنوان شرکت سهامی خاص و یا عام، در اداره ثبت شرکت ‌ها به ثبت برسانید و سپس مراحل اصلی مربوط به سازمان بورس را طی کنید.

مراحل ثبت شرکتهای هلدینگ

در ادامه شما را با مراحل و نحوه ثبت یک شرکت هلدینگ بیشتر آشنا می کنیم. با ما همراه باشید.ارسال فرم و پرسشنامه به اداره نظارت بر سازمان بورساصلی ترین شرط جهت ثبت شرکتهای هلدینگ، دریافت گواهی رضایت و مجوز اداره ثبت شرکت ها و علی الخصوص سازمان بورس اوراق بهادار می باشد. مدیر عامل و یا یکی از اعضای هیئت مدیره، جهت اخذ مجوز باید فرم تقاضانامه را مبنی بر اخذ مجوز رسمی به همراه پرسشنامه عضویت اعضای هیئت مدیره به سازمان بورس ارسال کند. بعد از بررسی ‌هایی که از سوی کارشناسان سازمان بورس بر روی فرم ‌های ارسالی انجام می‌ شود؛ اظهار نامه اولیه رد و یا تایید می ‌شود. در صورت تایید، ابلاغیه ای مبنی بر تایید ثبت شرکت هلدینگ ارسال می‌ شود.لازم به ذکر است که تکمیل فرم پرسشنامه اعضای هیئت مدیره در آدرس الکترونیکی http://www.seo.ir موجود می ‌باشد.

ارسال مدارک ثبت شرکتهای هلدینگ

در مرحله بعد جهت ثبت شرکتهای هلدینگ باید مدارک مورد نیاز به اداره نظارت بر سازمان بورس ارسال شود. در صورت کامل بودن مدارک یک موافقتنامه جهت تاسیس شرکت هدلینگ برای شما صادر می ‌شود. شرکت متقاضی می ‌بایست مدارک مورد نیاز جهت ثبت شرکت های هلدینگ ظرف مدت مشخص شده کامل و ارسال کند. سپس زمانی که مدارک کامل شد، نامه ‌ای از طرف سازمان مبنی بر اجازه تاسیس شرکت و ثبت آن صادر می ‌شود. اما جهت ثبت شرکت های هلدینگ به چه مدارکی نیاز است!
  • مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت های هلدینگ
  • کپی کارت ملی و شناسنامه اعضای هیئت مدیره شرکت متقاضی
  • آگهی تاسیس شرکت در روزنامه رسمی ( شرکت باید در اداره ثبت شرکت ‌ها به ثبت رسیده باشد.)
  • گواهینامه عدم سوء پیشینه ی کیفری تمامی اعضاء هیئت مدیره شرکت متقاضی
  • نامه ای مبنی بر نماینده شرکت مالک یا همان مادر
 

شرایط اخذ مجوز فعالیت هلدینگ بعد از اخذ مجوز تأسیس از سازمان بورس

  •  ثبت شرکت متقاضی در اداره ثبت شرکت‌ ها
  • ارائه مستندات کامل از ثبت شرکت به سازمان بورس
  • ارائه مدارک لازم از جمله: اساسنامه شرکت، آخرین آگهی ثبت تغییرات در روزنامه رسمی، آخرین آگهی از ثبت اعضای منتخب هیئت مدیره در روزنامه رسمی
  • بعد از بررسی مدارک و احراز اطلاعات، مجوز فعالیت به شرکت متقاضی صادر می‌ شود. لازم به ذکر است که ارائه مجوز ثبت شرکت های هلدینگ پس از تکمیل کلیه مدارک، تقریبا ۱۶ الی ۲۰ روز کاری زمان می ‌برد.
  • حداقل سرمایه برای ثبت شرکتهای هلدینگ
  • جهت ثبت شرکت هلدینگ می ‌بایست مانند ثبت دیگر شرکت ‌ها مبلغی را به عنوان سرمایه اولیه مهیا شود. در خصوص ثبت شرکتهای هلدینگ باید بگوییم که حداقل سرمایه، برای شرکت مادر سهامی خاص مبلغ ۵۰ میلیارد ریال و سرمایه اولیه مورد نیاز برای شرکت مادر سهامی عام، مبلغ ۱۰۰ میلیارد ریال می ‌باشد.

اقدامات و فعالیت های مدیران شرکت هلدینگ

اقدامات و فعالیت های مهم شرکت ‌های هلدینگ شامل: عزل و نصب مدیران شرکت‌ های فرعی، گسترش فرهنگ سازمانی، بررسی و تنظیم حسابرسی‌ ها، بررسی اعتبارات شرکت ‌های فرعی، تنظیم و تدوین برنامه شرکت ‌ها، بررسی، کنترل و تامین بودجه و کلیه فعالیت ‌های نظارتی و مدیریتی می ‌باشد.در نهایت در صورتی که شما نیاز دارید شرکت هلدینگ خود را به ثبت برسانید تنها کافی است از کارشناسان کیام صنعت مشاوره دریافت نمایید و کار خود را به افراد با تجربه در همین حوزه بسپارید. ما در افق نیکان همیشه بهترین راه حل ها را به شما نشان می دهیم. پس صفر تا صد ثبت شرکت را به ما بسپارید و از نتیجه کار لذت ببرید.

بیشتر بخوانید :

رضا گلچین
23/ سپتامبر/ 2021

دیدگاه خود را ثبت کنید

ثبت شرکت